14. Septembris 2022 16:59
Jaunumi
Rīgas Juridiskā augstskola no 19. līdz 23. septembrim rīko Pētniecības nedēļu

Lai īstenotu vīziju par Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) kā vadošā pētnieciski ietilpīgā juridisko studiju centra izveidi Baltijas telpā, RJA no 2022. gada 19. līdz 23. septembrim rīko pētījumu nedēļu ar intensīvu programmu, kuras mērķis ir izglītot studentus par perspektīvām un praksi pētniecībā, kā arī 23. septembrī atzīmēt viņu sasniegumus 3. starptautiskajā studentu pētījumu konferencē.

RJA profesores Dr. Inetas Ziemeles publiskā lekcija 16. septembrī plkst. 11.00

Eiropas Savienības Tiesas tiesnese, Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) profesore Dr. Ineta Ziemele sniegs publisku lekciju “Vērtību un sinerģiju Eiropa: Eiropas un Satversmes tiesu loma” 16. septembrī plkst. 11.00 RJA telpās Strēlnieku ielā 4 k-2, W42.

Studenti, absolventi un citi interesenti ir laipni aicināti. Lūdzu, reģistrējiet savu apmeklējumu ŠEIT.

Lekcija ir priekšvēstnesis RJA Pētniecības nedēļai.

 

Baltijas Starptautisko tiesību gadagrāmatas seminārs "Krievijas karš Ukrainā un Baltijas valstis” 19. septembrī no plkst. 10.00 līdz 13.00 tiešsaistē

Kopš 2001. gadā iznākušā Baltijas starptautisko tiesību gadagrāmatas pirmā sējuma, gadagrāmatā publicēti daudzi raksti par spēka lietošanas aizliegumu, smagiem cilvēktiesību un humanitāro tiesību pārkāpumiem un Padomju Savienības agresiju pret Baltijas valstīm un tās seku analīzi. Karam, ko Krievijas Federācija īsteno pret Ukrainas neatkarību un tās teritoriālo integritāti, ir būtiskas līdzības ar notikumiem Baltijas valstīs 1939./1940. gadā.

Lai pētītu šīs līdzības, Baltijas starptautisko tiesību gadagrāmata aicina piedalīties tiešsaistes seminārā: “Krievijas karš Ukrainā un Baltijas valstīs” 19. septembrī no plkst. 10.00 līdz 13.00. Semināra dalībnieki tiek lūgti cita starpā pievērsties jautājumam, vai un kādā veidā starptautiskās tiesības 2022. gadā ir kļuvušas konsolidētākas, lai stātos pretī tik nopietnam starptautisko tiesību pārkāpumam, kādu veic Krievijas Federācija.

Seminārs notiks tiešsaistē angļu valodā. Lūgums reģistrēties pasākumam ŠEIT.

Papildu informācija un semināra programma pieejama ŠEIT.

 

RJA jaunā rektora Dr. Ādama Czarnota publiskā lekcija 19. septembrī plkst. 15.30

Lai atzīmētu Pētniecības nedēļas sākumu, Rīgas Juridiskās augstskolas jaunais rektors Dr. Ādams Czarnota sniegs publisku lekciju “Populisms un izaicinājumi liberāli demokrātiskajam konstitucionālismam Centrāleiropā” 19. septembrī no plkst. 15.30 līdz 17.00 RJA telpās Strēlnieku ielā 4 k-2.

Dr. Ādams Czarnota RJA rektora amatā iecelts uz laiku no 2022. līdz 2025. gadam. Iepriekš viņš bijis asociētais profesors Jaundienvidvelsas Universitātes Juridiskajā un tieslietu fakultātē Sidnejā, Austrālijā un Juridiskās izglītības un sociālās teorijas centra direktors Vroclavas Universitātē. No 2013. līdz 2016. gadam viņš bija Starptautiskā tiesību fizioloģijas institūta zinātniskais direktors Oñati, Spānijā.

Dr. Czarnotas pētniecības interešu lokā ir tiesību un sociālā teorija, tiesību teorija, tiesību vēsture un salīdzinošās tiesības. Viņa pašreizējie pētījumu projekti ir par populismu un tā ietekmi uz konstitucionālismu un tiesiskumu un advokātu epistēmisko autoritāti.

Lūgums reģistrēties lekcijai ŠEIT.

Informācija par RJA pētniecības nedēļu un konferenci pieejama ŠEIT.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties