12. Janvāris 2023 14:27
Jaunumi
Tiesu darbiniekiem sagaidāms 16 % algas pieaugums

Ceturtdien, 12. janvārī, Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs tikās ar tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri. Tikšanās rezultātā pārrunāts tiesu darbinieku atalgojums, kas pēc valsts budžeta apstiprināšanas pieaugs 16 % apmērā. Tāpat valsts amatpersonas vienojās veidot darba grupu Tieslietu padomes statusa stiprināšanai.

Tieslietu padomes priekšsēdētājs informēja tieslietu ministri par esošo situāciju un saņemto kolektīvo vēstuli kopumā no 924 tiesu darbiniekiem par atalgojumu, kas nav atbilstošs un konkurētspējīgs augstas inflācijas apstākļos, kā arī darbinieku lūgumu palielināt atalgojumu par 24 %. Savukārt tieslietu ministre norādīja, ka pašlaik apspriešanā 2023. gada valsts budžetā ir iekļauts pieprasījums par 4,4 miljoniem eiro tiesu darbiniekiem. Tādējādi pēc valsts budžeta apstiprināšanas tiesu darbiniekiem sagaidāms 16 % apmērā lielāks algas pieaugums. Tieslietu ministre uzsvēra, ka tiek plānots, ka valsts budžets varētu stāties spēkā 2023. gada 1. aprīlī.

Abas valsts amatpersonas arī diskutēja par Tieslietu padomes statusu un tiesu varas neatkarības stiprināšanu. Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs un tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere vienojās par nepieciešamību veidot kopīgu darba grupu, kura izvērtētu, piemēram, iespēju pārņemt Tieslietu padomei tiesu pārvaldības jautājumus.

Tāpat valsts amatpersonas vienojās par kopīgu sadarbību Tieslietu akadēmijas veidošanā, kas būs neatsverams ieguldījums tiesu sistēmas ilgtspējīgā attīstībā. 

Tikšanās ietvaros Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs informēja arī tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri par Tieslietu padomes stratēģiskajiem mērķiem – tiesu varas neatkarības stiprināšana, mazinot izpildvaras ietekmi, un tiesu varas efektivitātes uzlabošana. Savukārt tieslietu ministre Ineses Lībiņa-Egnere informēja par jaunās valdības apņemšanos izpildīt deklarācijā definēto stiprināt ne tikai tiesu neatkarību un kapacitāti un Tieslietu padomes statusu, bet arī strādāt pie efektīva visu tiesu nolēmumu izpildes procesa.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties