10. Marts 2023 15:44
Jaunumi
Izmaiņas tiesneša amata kandidātu atlases komisijas sastāvā

Piektdien, 10. martā, Tieslietu padome lēma Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases komisijas sastāvā iekļaut piecus tiesnešus – Administratīvās apgabaltiesas tiesnesi Ilzi Freimani, Latgales apgabaltiesas tiesnesi Andri Vilmani, Administratīvās rajona tiesas tiesnesi Kristīni Brokani, Daugavpils tiesas tiesnesi Elitu Stivriņu un Kurzemes rajona tiesas tiesnesi Madaru Plepi.

Kopumā darbam tiesneša amata kandidātu atlases komisijā bija izvirzīti 16 tiesneši – deviņi rajonu (pilsētu) tiesu tiesneši un septiņi tiesneši no apgabaltiesas tiesnešu vidus.

Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs norāda: „Tiesnešu lielā interese papildus tiesneša amata pienākumiem darboties atlases komisijā apliecina, ka tiesnešiem ir svarīgi iesaistīties tiesnešu atlases procesā, sekmējot tā attīstību un stiprinot tiesu neatkarību.”

Uz tiesneša amata kandidātu atlases komisijas locekļa amatu pretendēja arī Rīgas pilsētas tiesas tiesneses Inga Krigena-Jurkāne, Vita Rūsiņa un Zita Studente, Zemgales rajona tiesas priekšsēdētāja Līga Ašmane, Zemgales rajona tiesas tiesnese Inna Lipša, Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāja vietniece Gunta Rezgoriņa, Rīgas apgabaltiesas tiesneši Zigmunds Dundurs, Signe Grīnberga un Iveta Vīgante, Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētājs Modris Lapiņš un Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājs Ojārs Priedītis.

Izmaiņas Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases komisijas sastāvā tika veiktas, jo trīs komisijas locekles, tiesneses no rajona (pilsētas) tiesas tiesnešu vidus – tiesnese Adrija Buliņa, tiesnese Signe Grīnberga un tiesnese Ilze Freimane – pārceltas darbā apgabaltiesās. Savukārt divas komisijas locekles no apgabaltiesas tiesnešu vidus – Kurzemes apgabaltiesas tiesnese Silva Reinholde un Administratīvās apgabaltiesas tiesnese Sanita Kanenberga – vienlaikus pilda un ir izvēlējušās turpmāk pildīt tikai Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļa pienākumus.

Papildu informācija:

Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlasi veic Tiesneša amata kandidātu atlases komisija, kuras sastāvā ir trīs senatori, trīs apgabaltiesu tiesneši un trīs rajonu (pilsētu) tiesu tiesneši. Komisijas locekļus uz četriem gadiem ievēl Tieslietu padome. Komisijas locekļa statuss nav savienojams ar Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļa pienākumu pildīšanu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties