19. Aprīlis 2023 12:58
Jaunumi
Tiesnešu neklātienes konferencē ievēl tiesnešu pašpārvaldes institūciju locekļus

No 17. līdz 18. aprīlim norisinājās Latvijas tiesnešu neklātienes konference, kurā uz četriem gadiem par Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekli ievēlēts senators Ivars Bičkovičs un par Tiesnešu ētikas komisijas locekli – Kurzemes apgabaltiesas tiesnese Aiva Daidere.

Tiesnešu pašpārvaldes institūciju locekļu vēlēšanas notika, jo līdzšinējam Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas loceklim Artūram Freibergam beidzās pilnvaru termiņš, savukārt Tiesnešu ētikas komisijas locekle Lauma Paegļkalna uzsāka pildīt Tieslietu ministrijā parlamentārās sekretāres pienākumus.

Kopumā tiesnešu pašpārvaldes institūciju locekļu amata kandidātu vēlēšanās piedalījās 450 Latvijas tiesneši.

Papildu informācija

Tiesnešu konference ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, ko ne retāk kā reizi gadā sasauc Tieslietu padome. Konferencē piedalās rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas tiesneši. Tieslietu padomes apstiprinātais Tiesnešu konferences nolikums nosaka, ka Tiesnešu konference var notikt arī neklātienē, izmantojot informācijas tehnoloģijas.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kura veic tiesnešu profesionālās darbības novērtēšanu.

Tiesnešu ētikas komisija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kas sniedz atzinumus par ētikas normu interpretāciju un pārkāpumiem, kā arī skaidro tiesnešu ētikas normas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties