9. Maijs 2023 11:14
Jaunumi
Tiesu administrācijas pārstāvji devās uz pieredzes apmaiņas vizīti Grieķijā

2023. gada 26. un 27. aprīlī Tiesu administrācijas Informācijas sistēmu un tehnoloģiju departamenta pārstāvji, kopā ar Bulgārijas Tieslietu ministrijas pārstāvjiem, devās uz Grieķijas galvaspilsētu Atēnu, lai tiktos ar Grieķijas Tieslietu ministrijas un Grieķijas Zvērinātu advokātu kolēģijas pārstāvjiem un pārrunātu Grieķijas pieredzi "Atrast advokātu" informācijas sistēmas rīka ieviešanā.

Papildus Latvijas, Bulgārijas un Grieķijas  pārstāvjiem bija iespēja uzzināt un dalīties pieredzē par katras valsts jaunieviestajiem e-risinājumiem kas tiek izmantotie tiesu sistēmā.

Projekta "Atrast advokātu" galvenais mērķis ir veicināt Eiropas e-tiesiskuma stratēģijas un rīcības plāna 2019. - 2023. gadam uzstādījumu īstenošanu, kas atbalsta Eiropas e-tiesiskuma portāla e-pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu visām ES dalībvalstīm, lai izveidotu efektīvāku tiesu sistēmu un atvieglotu pilsoņu piekļuvi tiesai, izmantojot digitālos līdzekļus.

Projekta apakšmērķis ir atbilstošajā informācijas sistēmā ieviest rīku "Atrast advokātu", kas sekmētu pārrobežu sadarbību tiesvedības procesā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties