9. Maijs 2023 11:18
Jaunumi
Muzeju naktī Satversmes tiesa aicina ikvienu izzināt tās darbu Satversmē nostiprināto pamattiesību aizsardzībā

Satversmes tiesa Muzeju nakts ietvaros 13. maijā, plkst.16.00 - 22.00, vērs durvis ikvienam apmeklētājam, kurš vēlēsies iepazīties ar Satversmes tiesu un tās darba ikdienu.

Iedvesmojoties no šā gada Muzeju nakts tēmas – RADĪŠANA, Satversmes tiesa aicinās ikvienu domāt par to, kā rodas taisnīgums. Muzeju nakts apmeklētājiem būs iespēja izzināt, kā Satversmes tiesa sargā Satversmi, kādas ir ikviena pamattiesības un kā tās aizsargāt.

Muzeju naktī tiesas apmeklētājiem būs iespēja satikt Satversmes tiesas tiesnešus un darbiniekus, uzdot interesējošos jautājumus un šogad piedalīties arī interaktīvās aktivitātēs.

Satversmes tiesā būs iespējams apmeklēt arī muzeju jeb Satversmes tiesas vēstures istabu, kurā izvietota ekspozīcija par konstitucionālās kontroles un Satversmes tiesas attīstību, tās tradīcijām un Satversmē ietvertajām vērtībām. Satversmes tiesas muzejs apmeklētājiem pirmo reizi tika atvērts tieši Muzeju naktī iepriekšējā gadā.

Informācijai

Ierodoties Satversmes tiesā, apmeklētājiem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase vai elektroniskā identifikācijas karte). Drošības apsvērumu dēļ Satversmes tiesas ēkā nav atļauts ienest bīstamus priekšmetus, kā arī ir aizliegts ierasties alkohola vai apreibinošu vielu ietekmē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties