17. Maijs 2023 15:05
Jaunumi
No 24. līdz 26. maijam LU Juridiskajā fakultātē viesosies profesors Patriks Makkinlijs no ASV ar trīs vieslekcijām par krimināltiesībām
Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte

No 24. līdz 26. maijam LU Juridiskajā fakultātē viesosies pensionēts apgabala prokurora palīgs Patriks J. Makkinlijs (Patrick J. McKinley) no Santa Barbaras, Kalifornijā. Lekcijās tiks aplūkoti dažādi ASV krimināltiesību un kriminālprocesa aspekti, tostarp apsūdzību izvirzīšana, pirmstiesas tiesvedība par aresta vai kratīšanas likumību (ASV ir "izslēgšanas noteikums", kas nepieļauj nelikumīgi izņemtu pierādījumu pieņemšanu), zvērināto tiesas prāvas, spriedumu pasludināšana un apelācijas. Tiks sniegts bagātīgs ilustratīvs materiāls no reālām lietām. Papildus juridiskajiem jautājumiem lekciju dalībnieki uzzinās un redzēs arī daudz jauna par dzīvi (alkohols/ narkotikas/ vardarbība ģimenē/ garīgās slimības u.c.), jo lietas, kas tiks izklāstītas, ir reālas, ar reāliem cietušajiem, ar vārdiem nevis burtiem, piemēram, A un B izdarīja to, C un D izdarīja to utt. 

Lekciju plāns:

24. maijā no plkst. 12.30 līdz plkst. 16.00 tiks stāstīts par apgabala prokurora (District Attorney) lomu kriminālprocesā, apgabala prokurora apsūdzības iesniegšanas procesu, vardarbību ģimenē, valsts aizstāvi, miera atzīšanas un apsūdzības atzīšanas darījumiem (Plea Bargaining), izslēgšanas noteikumu un ASV Konstitūcijas 4. grozījumu, kā arī par personu, mājokļu, transportlīdzekļu, mobilo telefonu kratīšanu.

25. maijā no plkst. 10.30 līdz plkst. 14.00 būs lekcija par DNS, “apturēt un pārmeklēt” funkciju, pārmeklēšanām izmantojot suņu ožu un skolās veiktām pārmeklēšanām, apreibinošu autovadītāju kontroles punktiem reibuma stāvoklī, izņēmumiem no izslēgšanas noteikuma un The Miranda case. 

26. maijā no plkst. 14. 30 līdz plkst. 18.00 būs iespējams dzirdēt par žūriju tiesas procesā un žūrijas atlasi, ārprāta stāvokļa izmantošanu aizstāvībā, miera atzīšanu un vainas atzīšanas darījumu, vienojoties ar prokuroru par lietas iznākumu. Papildus tam tiks stāstīts arī par Kalifornijas likumu “2 and 3 strike law”, noteikumu par noklausīšanos un izņēmumiem no tā, Kalifornijas nāvessoda izpildes tiesībām, apelāciju un “Brady” kļūdu, kā arī cietušo liecinieku palīdzības programmām (Victim Witness Assistance Programs). Būs arī slepkavības lietas atklāšanas runas atkārtojums (no Vandenbergas Federālās kredītapvienības aplaupīšanas slepkavības lietas).

VISAS LEKCIJAS NOTIKS 21. AUDITORIJĀ RAIŅA BULVĀRĪ 19, 3. STĀVĀ.

Lai sagatavotos lekcijām, obligāti nepieciešams iepazīties ar pievienotajiem materiāliem!

Sample_SW

UNITED STATES CRIMINAL LAW AND PROCEDURE

Riley v. California

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties