1. Jūnijs 2023 15:52
Jaunumi
Tiesneši un žurnālisti „Lampā” diskutēs par tiesu komunikāciju

Tikai neliela sabiedrības daļa ar tiesu darbu saskaras tieši. Sabiedrības viedoklis un vērtējums par tiesu darbu lielā mērā veidojas ar mediju starpniecību. Tiesa un mediji – divas varas, viena sabiedrība. Kad mediju loma celt trauksmi un aizstāvēt sabiedrības intereses var sadurties ar tiesu varu un cilvēka tiesībām uz taisnīgu tiesu? Kad cīņā par klikšķiem pazūd cilvēka tiesības un ētika? Kā tiesai būt pamanāmai arī pozitīvo ziņu griezumā? Par to diskutēs tiesneši un žurnālisti sarunu festivālā „Lampa” Temīdas telts diskusijā „Priekšstats par tiesu ziņas attālumā” 9. jūnijā plkst. 16.00.

Diskusiju vadīs žurnālists, televīzijas un radio raidījuma vadītājs, moderators Arnis Krauze, un tajā piedalīsies Tieslietu padomes priekšsēdētāja vietniece, senatore Dzintra Balta, kā arī Zemgales apgabaltiesas priekšsēdētājs Juris Siliņš. Savukārt žurnālistus pārstāvēs Latvijas žurnālistu asociācijas valdes loceklis, LTV Ziņu dienesta žurnālists Ivo Leitāns un portāla „Delfi” nacionālo ziņu redaktors Kārlis Arājs.

Tieslietu padomes viena no 2021.-2025. gada darbības stratēģijas prioritātēm ir sabiedrības uzticības veicināšana tiesu varai. Masu mediji ir viens no svarīgākajiem informācijas kanāliem, kas ietekmē sabiedrības viedokli un priekšstatu par tiesu darbu. Tādēļ šogad Tieslietu padome sarunu festivālā „Lampa” organizē diskusiju „Priekšstats par tiesu ziņas attālumā”, lai runātu par tiesu komunikāciju, tiesiskumu, demokrātiju un sabiedrības interesēm.

Informācija par Tieslietu padomes diskusiju pieejama sarunu festivāla „Lampa” mājaslapā.

Diskusijas tiešraide būs vērojama Tieslietu padomes YouTube profilā un „Jurista vārds” Facebook profilā.

Papildu informācija:

Tiesu vara sarunu festivālā „Lampa”, kas šogad norisināsies Cēsīs 9. un 10. jūnijā, būs sastopama Temīdas teltī ar plašu un daudzveidīgu programmu deviņu pasākumu ietvaros. Plašāka Temīdas telts programma pieejama sarunu festivāla „Lampa” mājaslapā. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties