2. Jūnijs 2023 11:51
Jaunumi
5. jūnijā Rīgas Juridiskajā augstskolā notiks publiskā lekcija par intelektuālā īpašuma komerciālo kontekstu
Rīgas Juridiskā augstskola

Rīgas Juridiskā augstskola aicina uz 25. gadu jubilejas lekciju, kurā profesors Adams Libermans no Jaundienvidvelsas universitātes (Austrālija) runās par intelektuālā īpašuma komerciālo kontekstu. Lekcija notiks 5. jūnijā plkst 16.00 Rīgas Juridiskajā augstskolā angļu valodā.

Vairāk informācijas un reģistrācija lekcijai ŠEIT.

Intelektuālais īpašums var tikt aplūkots dažādos kontekstos – politikas, tiesvedības, sociālā, vides, tiesību ievērošanas, pētniecības, novērtēšanas, feminisma, starptautisko līgumu, vārda brīvības un citu. Šajā lekcijā fokuss būs uz intelektuālā īpašuma komerciālo kontekstu, kādā intelektuālais īpašums rodas un tiek lietots. Lekcijā tiks aplūkoti intelektuālā īpašuma pamati, tā saistība ar jaunuzņēmumiem, tā licencēšana un piekritība, intelektuālais īpašums kopuzņēmumos, uzņēmumu apvienošanās un pārņemšanas gadījumos, nodarbinātības jomā un līgumattiecībās.

Adams Libermans ir pazīstams komerciālā intelektuālā īpašuma jurists, kas strādājis dažādos uzņēmumos Austrālijā, kā arī ir pasniedzējs Jaundienvidvelsas universitātē Sidnejā.

Nākamais RJA 25. gadadienas lekciju sērijas runātājs būs profesors Mārtins Krīgers (Martin Krygier) no Jaundienvidvelsas universitātes.

Līgums par Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) dibināšanu tika parakstīts 1998. gada 18. martā. “Iespēja jau 90-to gadu otrajā pusē ātri pieslēgties pasaules akadēmiskajai domai bija unikāla, tas bija milzīgs ieguvums Latvijai, jo RJA Latvijas akadēmiskajā debatē un juristu izglītībā ienesa pasaules elpu,” stāsta RJA profesore, Eiropas Tiesas tiesnese Ineta Ziemele.

“Uzsākot studijas Rīgas Juridiskajā augstskolā, tā mums, jauniešiem no Latvijas un Baltijas valstīm, bija unikāla iespēja mācīties starptautiskā vidē pie ārvalstu pasniedzējiem, t.sk. no ASV un Zviedrijas. Mācības šajā augstskolā man ir devušas gan fundamentālas zināšanas par tiesiskumu un likuma spēku, gan prasmi analizēt, gan plašāku pasaules redzējumu par rietumu kultūrā balstītām vērtībām,” stāsta Latvijas Republikas Labklājības ministre, RJA pirmā izlaiduma absolvente Evika Siliņa. “Esmu gandarīta, ka augstskola joprojām uztur savus augstos standartus un sagatavo profesionāli kvalificētus juristus, kuri strādājot Latvijā un ārvalstīs, stiprina mūsu valsts demokrātiju un vairo labklājību.”

Rīgas Juridiskā augstskola piedāvā 2 starpdisciplināras bakalaura programmas – Tiesības un bizness un Tiesības un diplomātija, kā arī četras specializētas maģistra programmas – Tiesības un finanses, Tehnoloģiju tiesības, Starptautiskās publiskās tiesības un cilvēktiesības, un Eiropas Savienības tiesības un politika. RJA bakalaura programmu absolventi turpina studijas maģistrantūrā gan Latvijā, gan labākajās universitātēs pasaulē un Eiropā – Anglijā, Nīderlandē, Zviedrijā, Beļģijā un citur.

Augstskola arī regulāri piedalās sabiedrības informēšanā par demokrātijas un valstiskuma attīstībai svarīgiem jautājumiem gan Latvijas, gan starptautiskā līmenī, rīkojot ikgadējo Cilvēktiesību konferenci, RJA Starptautisko un Eiropas tiesību vasaras skolu Inetas Ziemeles zinātniskajā vadībā, kā arī Latvijas ilgtspējas konferenci. RJA arī izdod Baltijas Starptautisko Tiesību gadagrāmatu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties