7. Jūnijs 2023 17:23
Jaunumi
Aigars Strupišs pārstāvēs Tieslietu padomi Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdē

Trešdien, 7. jūnijā, Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs kā Latvijas Tieslietu padomes pārstāvis ievēlēts Eiropas Tieslietu padomju asociācijas (ENCJ) valdē. Vēlēšanas notika ENCJ Ģenerālās asamblejas ietvaros Ļubļanā (Slovēnijā).

Latvijas Tieslietu padome ir ENCJ dalībniece kopš 2011. gada, un tā ir pirmā reize, kad Latvijas pārstāvis ir ievēlēts ENCJ valdē. Latvijas Tieslietu padomes priekšsēdētāja A.Strupiša ievēlēšana ir augsts Latvijas kā ENCJ dalībvalsts novērtējums, kā arī nozīmīga starptautiska platforma tiesu neatkarības stiprināšanai.

Tieslietu padomes priekšsēdētājam A.Strupišam ENCJ valdes locekļa pienākumi būs jāpilda līdz 2025. gadā notiekošai ENCJ Ģenerālajai asamblejai.

ENCJ Ģenerālās asamblejas ietvaros ENCJ valdē tika ievēlēta pārstāve arī no Francijas. Valdē bija jāievēl jauni divi valdes locekļi, jo esošiem diviem valdes locekļiem beidzās pilnvaru termiņš.

No 7. līdz 9. jūnijam norisinās ENCJ Ģenerālā asambleja, kurā šogad tiek diskutēts par tiesu piemērotību nākotnei. Tāpat Ģenerālajā asamblejā, kā jau katru gadu, tiek plānots pasniegt balvu kādai no dalībvalstīm par pozitīvām pārmaiņām tieslietu sistēmā.

Papildu informācija:

ENCJ ir bezpeļņas organizācija, kas apvieno Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu tiesu sistēmu pārstāvošas un no likumdevēja, izpildvaras neatkarīgas institūcijas. ENCJ izveides mērķis – sekmēt ES dalībvalstu Tieslietu padomju sadarbību, savstarpējo pieredzes apmaiņu un kopējas informācijas analīzi.

ENCJ valde sastāv no priekšsēdētāja (kopš 2022. gada – Lietuvas pārstāve Dalia Vasariene (Dalia Vasarienė)) un septiņiem ENCJ dalībvalstu valdes locekļiem, kurus ievēl uz diviem gadiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties