13. Jūnijs 2023 17:37
Jaunumi
Jāvairo pirmās instances tiesas sprieduma nozīmīgums
2
Foto no Tiesu administrācijas arhīva

2023. gada 12. jūnijā Satversmes tiesas un Rīgas rajona tiesas tiesnešu un tiesnešu palīgu darba vizītē Satversmes tiesā pārrunāti jautājumi par visu instanču tiesu mijiedarbību un vienotas tiesību izpratnes veidošanu. 

Tikšanās laikā tiesnešiem un tiesnešu palīgiem bija iespēja iepazīties ar  praktiskām lietām ikdienas darba organizēšanā, tiesnešu atbalsta personāla efektīvu izmantošanu un nolēmuma sagatavošanas procesu.

Inese Siliņeviča, Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja: “Pieteikuma iesniegšana Satversmes tiesā par piemērojamās normas atbilstību valsts pamatlikumam nav viegls uzdevums, arī rajona tiesas tiesnešiem. Dialoga laikā mēs pārrunājām juridiskos aspektus, kuri jāievēro pieteikuma sagatavošanā. Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš mudināja tiesnešus būt drosmīgiem un vērsties Satversmes tiesā gadījumos, ja pirmās instances tiesnesis saskata piemērojamās normas neatbilstību, jo taisnīga un objektīva tiesas sprieduma pieņemšana ir jānodrošina jau pirmajā instancē. Es piekrītu Laviņa kunga teiktajam, ka jāvairo pirmās instances tiesas sprieduma nozīmīgums.”

Šis tiesnešu un tiesnešu palīgu dialogs bija turpinājums Tiesnešu konferencē apspriestajiem jautājumiem.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
tīri subjektīvi
14. Jūnijs 2023 / 12:00
0
ATBILDĒT
jāvairo tiesnešu neatkarība un objektivitāte. Īpaši neatkarība no politiskiem spiedieniem. Atsevišķi no tā tiesnešiem ir jāizvairās no domām par savām karjeras izaugsmēm, bet gan lietu jāspriež ar taisnīguma apziņu.
lasītājs
14. Jūnijs 2023 / 08:15
0
ATBILDĒT
Patiesība ir ļoti vienkārša: jāvairo pirmās instances tiesas sprieduma kvalitāte, tad automātiski vairosies arī tā nozīmīgums.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties