19. Jūnijs 2023 10:28
Jaunumi
Sāks iztiesāt lietu pret advokātu par iespējamu kukuļdošanu

Rīgas pilsētas tiesa šodien plkst. 9.00  sāka iztiesāt krimināllietu, kurā advokāts Mārtiņš Otomers apsūdzēts par maksātnespējas administratores kukuļošanu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Neminot personas vārdu, prokuratūra aģentūru LETA informēja, ka tiesai nodota lieta advokāta apsūdzībā par to, ka viņš piedāvāja un deva kukuli valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu kādu darbību.

Apsūdzētais advokāts, uz vienošanās pamata sniedzot savam klientam juridisko palīdzību maksātnespējas procesā, 2022. gada 1. jūlijā ieradās pie maksātnespējas administratores un nodeva viņai 1000 eiro kukuli, kā arī piedāvāja administratorei viņam labvēlīga lēmuma pieņemšanas gadījumā palielināt kukuļa apmēru līdz 5000 eiro. Tas ticis darīts, lai administratore, izmantojot savu dienesta stāvokli, veiktu darbības pretēji maksātnespējas procesa interesēm.

Otomers savu vainu nozieguma izdarīšanā neatzīst.

LETA jau rakstīja, ka apsūdzību advokātam rosināja uzrādīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Publiski pieejama informācija liecina, ka ar Latvijas Zvērinātu advokātu padomes lēmumu Otomers tika atstādināts no advokāta pienākumu veikšanas kopš 2022. gada 6. oktobra saskaņā ar Advokatūras likuma normu.

Tā paredz, ka pēc procesa virzītāja rakstveida informācijas saņemšanas no advokāta pienākumu pildīšanas uz pirmstiesas kriminālprocesa un tiesvedības krimināllietā laiku atstādina tos advokātus, kuri ir aizdomās turētie vai apsūdzētie tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas saistīts ar advokāta profesionālo pienākumu veikšanu, vai kuriem Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā kā drošības līdzeklis piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties