19. Jūnijs 2023 16:51
Jaunumi
Tieslietu padomes priekšsēdētājs tiekas ar Nīderlandes Karalistes vēstnieci Latvijā

Pirmdien, 19. jūnijā, Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs tikās ar Nīderlandes Karalistes vēstnieci Latvijā Klaudiju Magdalenu Njo Pītersi (Claudia Magdalena Njoo Pieterse). Tikšanās laikā pārrunātas sadarbības iespējas Latvijas Tieslietu akadēmijas projekta īstenošanā.

Atklājot tikšanos, Nīderlandes Karalistes vēstniece Latvijā apsveica Tieslietu padomes priekšsēdētāju ar ievēlēšanu Eiropas Tieslietu padomju asociācijas (ENCJ) valdē.

Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs informēja Nīderlandes Karalistes vēstnieci Latvijā Klaudiju Magdalenu Njo Pītersi par Tieslietu akadēmijas projekta virzību. A.Strupišs norādīja, ka Tieslietu akadēmija durvis vērs 2025. gada 1. janvārī kā vienots tiesnešu, tiesu darbinieku, prokuroru, prokuroru palīgu un izmeklētāju starpdisciplināros jautājumos kvalifikācijas pilnveides mācību centrs. „Tieslietu padome īstenos funkcionālo pārraudzību pār Tieslietu akadēmiju, noteiks mācību stratēģiskos mērķus, virzienus un ievirzes mācību programmu izstrādei, kā arī apstiprinās ikgadējo mācību programmu. Institucionālo pārraudzību pār Tieslietu akadēmiju nodrošinās Ministru kabinets,” uzsvēra A. Strupišs.

Abas puses vienojās par turpmākās sadarbības stiprināšanu, organizējot pieredzes apmaiņas vizītes ar Nīderlandes Tiesneša mācību centra SSR pārstāvjiem un Tieslietu akadēmijas projekta virzītājiem.

Nīderlandes Karalistes vēstniece Latvijā Klaudija Magdalena Njo Pīterse norādīja, ka Nīderlandes Tiesnešu mācību centrs varētu sniegt rekomendācijas par Latvijas Tieslietu akadēmijas attīstības virzieniem.

 

Papildu informācija:

Nīderlandes Tiesneša mācību centrs SSR dibināts 1960. gadā un tas nodrošina mācības tiesnešiem, tiesnešu palīgiem, prokuroriem un juridiskajam tieslietu personālam.

Nīderlandes Tiesneša mācību centrs SSR ir līdzdibinātājs Eiropas Tiesiskās apmācības tīklam EJTN (European Judicial Training Network), kas ir galvenā platforma un veicinātājs Eiropas tiesu iestāžu apmācībai un zināšanu apmaiņai.

Nīderlandes Karalistes vēstniece Latvijā Klaudija Magdalena Njo Pīterse 2023. gada 17. maijā tikās arī ar tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri un vienojās par turpmāko sadarbību tiesnešu mācību jomā, kā arī Latvijas Tieslietu akadēmijas izveidē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties