21. Jūnijs 2023 14:24
Jaunumi
Ministru kabinets izsludinājis konkursu uz ECT tiesneša amatu

Ministru kabinets izsludinājis atklātu konkursu uz Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) tiesneša amatu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Tas nepieciešams, jo 2024. gada 2. septembrī beigsies no Latvijas ievēlētā ECT pastāvīgā tiesneša pilnvaru termiņš.

Lai pieteiktos amatam, pretendentam jābūt augstākajai izglītībai tiesību zinātnēs, darba pieredzei tiesā, valsts pārvaldes iestādē vai juridiskajā specialitātē. Personai tāpat ir jāatbilst Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas prasībām.

Kandidātam jābūt teicamām vismaz vienas Eiropas Padomes oficiālās valodas (angļu vai franču) zināšanām mutvārdos un rakstveidā, kā arī otras valodas pamatzināšanām. Ir arī jābūt zināšanām par Latvijas tiesību sistēmu, starptautiskajām tiesībām un cilvēktiesībām, kā arī jābūt  izpratnei par ECT darbu un prasmei formulēt viedokli un patstāvīgi pieņemt lēmumus.

Pēc pretendentu izvērtēšanas un atlases Latvijā saraksts ar trim atbilstošākajiem ECT tiesneša amata pretendentiem ne vēlāk kā līdz 2023. gada 11. decembrim tiks nosūtīts Eiropas Padomes Ministru komitejas Konsultatīvajai padomei konfidenciāla viedokļa sniegšanai par tiem. Pēc šāda viedokļa saņemšanas pretendentu saraksts tiks iesniegts Eiropas Padomes Parlamentārajai asamblejai, un tā vienu no pretendentiem ievēlēs par ECT tiesnesi.

Pretendenti tiek aicināti dzīvesgaitas aprakstu latviešu valodā un angļu vai franču valodā, motivācijas vēstuli latviešu valodā un angļu vai franču valodā, augstāko izglītību apliecinošu dokumentu kopijas un citus dokumentus, kurus pretendents uzskata par nepieciešamu, pievienot savam pieteikumam un līdz 2023. gada 1. augustam iesniegt Ārlietu ministrijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties