27. Jūnijs 2023 14:20
Jaunumi
Tieslietu padome pieņem ar tiesu darba organizāciju un tiesnešu karjeru saistītus lēmumus

Otrdien, 27. jūnijā, Tieslietu padome rakstveida procesā pieņēma vairākus ar tiesu darba organizāciju un tiesnešu karjeru saistītus lēmumus.

Tieslietu padome noteica, ka no 2023. gada 1. jūlija Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā ir 12 senatoru amata vietas, Civillietu departamentā 14 senatoru amata vietas un Krimināllietu departamentā 9 senatoru amata vietas. Savukārt no 2024. gada 1. janvāra Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā 11 senatoru amata vietas, Civillietu departamentā 15 senatoru amata vietas un Krimināllietu departamentā 9 senatoru amata vietas.

Tāpat Tieslietu padome lēma uzdot Administratīvās apgabaltiesas tiesnesei Ilzei Freimanei aizstāt Augstākās tiesas senatoru vakances laikā no 2023. gada 1. jūlija līdz 2023. gada 31. decembrim.

Tieslietu padome arī noteica apgabaltiesas tiesnesim Elvijam Vēberam pildīt tiesneša pienākumus Rīgas apgabaltiesā. 2023. gada 16. februārī Saeima apstiprināja Elviju Vēberu apgabaltiesas tiesneša amatā ar 2023. gada 4. septembri.

Tieslietu padome iecēla tiesnesi Andri Vilmani par Latgales apgabaltiesas priekšsēdētāja vietnieku, Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāju, bet tiesnesi Sanitu Strakši par Rīgas pilsētas tiesas priekšsēdētāja vietnieci. Abi tiesneši amatos iecelti uz pieciem gadiem.

Papildu informācija:

Senāta tiesnešu kopskaitu nosaka Saeima pēc Tieslietu padomes priekšlikuma. Savukārt senatoru skaitu departamentos nosaka Tieslietu padome pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikuma.

Augstākās tiesas tiesnesi vakances vai pagaidu prombūtnes laikā Tieslietu padome pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikuma un pozitīva attiecīgā departamenta atzinuma saņemšanas var uz laiku — ne ilgāku par diviem gadiem — uzdot aizstāt apgabaltiesas tiesnesim.

Apgabaltiesas tiesnesi pēc tieslietu ministra priekšlikuma apstiprina amatā Saeima bez pilnvaru termiņa ierobežojuma. Pamatojoties uz Saeimas lēmumu par tiesneša apstiprināšanu apgabaltiesas tiesneša amatā, Tieslietu padome nosaka konkrētu apgabaltiesu vai tās tiesu namu, kurā pildāmi tiesneša pienākumi.

Tieslietu padomes apstiprinātā rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un tiesu nama priekšsēdētāja izvirzīšanas un iecelšanas kārtība nosaka, ka pēc atlases komisijas atzinuma par kandidāta piemērotību amatam saņemšanas, Tieslietu padome lemj par kandidāta iecelšanu amatā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties