11. Jūlijs 2023 09:35
Jaunumi
Par Zemgales rajona tiesas priekšsēdētāju iecelta Iveta Salaka, par Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāju – Madars Plepis

2023. gada 7. jūlijā Tieslietu padome tiesas priekšsēdētāja amatā uz pieciem gadiem iecēla Madaru Plepi – līdzšinējo Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieku un Ivetu Salaku – Zemgales rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieci.

I. Salaka, izklāstot Tieslietu padomei savu koncepciju, akcentēja, ka tiesas priekšsēdētājas amatā viņa pastiprinātu uzmanību veltīs lietu izskatīšanas termiņu pārvaldībai, analizēs izskatīšanas kavējošos faktorus un tiesnešu noslodzes izlīdzināšanai, tiesas spriedumu kvalitātes nodrošināšanai, kā arī sabiedrības informēšanai par tiesas darbu un tiesnešu pieņemtajiem nolēmumiem.

Madars Plepis auditēs tiesnešu noslodzi, lai normalizētu situāciju tiesā, analizēs tiesas spriedumu kvalitāti, veicinās pirmās instances un apelācijas instances tiesnešu dialogu, nodrošinās vienlīdzīgus darba apstākļus visiem tiesnešiem, kā arī veicinās un attīstīs digitālo tehnoloģiju izmantošanu tiesā.

Pašreizējai Zemgales rajona tiesas priekšsēdētājai Līgai Ašmanei augustā noslēdzas pilnvaru termiņš priekšsēdētājas amatā, bet bijusī Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Aija Āva šobrīd ir Kurzemes apgabaltiesas tiesnese. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties