17. Jūlijs 2023 19:00
Jaunumi
Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētājs ar Valsts prezidentu pārrunā tiesu varas un Tieslietu padomes aktuālos darba jautājumus

Pirmdien, 17. jūlijā, Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs tikās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, lai pārrunātu aktuālos tiesu varas un Tieslietu padomes darba jautājumus.

Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētājs sarunā ar Valsts prezidentu uzsvēra, ka viena no galvenajām Tieslietu padomes 2021. līdz 2025. gada darbības stratēģijas prioritātēm ir tiesu varas neatkarības stiprināšana. Valsts prezidents pauda atbalstu šīs prioritātes īstenošanā un valsts amatpersonas apsprieda turpmākos tiesiskos un organizatoriskos soļus tās īstenošanā.

„Man ir patiess gandarījums par šo pirmo sarunu un par Valsts prezidenta izpratni par tiesu varas statusu valsts konstitucionālo orgānu sistēmā. Esmu pārliecināts, ka mūsu dialogs būs sekmīgs un dos būtisku pienesumu tiesiskuma stiprināšanai Latvijā,” uzsvēra Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētājs A.Strupišs.

Abas valsts amatpersonas pārrunāja arī tiesu spriedumu skaidrošanas nepieciešamību un sodu politiku korupcijas un valsts drošības lietās, kā arī tiesnešu jauno atlases kārtību un tiesnešu apmācības pilnveidi kontekstā ar Tieslietu akadēmijas projektu.

Tikšanās noslēgumā Valsts prezidents pieņēma Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētāja ielūgumu apmeklēt Tieslietu padomes sēdi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties