26. Jūlijs 2023 16:58
Jaunumi
Noslēdzies konkurss uz Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra amatu
1

Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra amata pretendentu vērtēšanas komisija pieņēmusi lēmumu konkursu noslēgt bez rezultāta.

Konkursā pieteicās septiņi pretendenti, un pirmās kārtas laikā tika izvērtēti šo pretendentu iesniegtie dokumenti. Konkursa otrajā kārtā tika izvirzīti visi pretendenti, kas bija pieteikuši savu dalību atklātajā konkursā. Pretendenti šajā kārtā atlases komisijai skaidroja motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēja uz komisijas jautājumiem un izklāstīja savu redzējumu par mākslīgā intelekta iespējamo ietekmi uz iestādes funkcijām turpmāko piecu gadu laikā.

Izvērtējot pretendentu sniegumu konkursa otrās kārtas laikā, komisija nolēma konkursu noslēgt bez rezultāta.

Pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mihails Papsujevičs, tās sastāvā bija tieslietu ministres padomnieks Inguss Kalniņš, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis, Finanšu ministrijas Finanšu tirgus politikas departamenta direktora vietniece, Kredītiestāžu un maksājumu pakalpojumu politikas nodaļas vadītāja Dina Buse. Tāpat pretendentu vērtēšanā bija piesaistīti neatkarīgi novērotāji no Ārvalstu investoru padomes Latvijā un biedrības "Sabiedrība par atklātību – Delna".

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Students
27. Jūlijs 2023 / 12:02
0
ATBILDĒT
Minējums. Pretendentu slikts sniegums atklātā konkursa otrajā kārtā, visticamāk, ir izskaidrojams ar to, ka pretendenti nav kārtojuši Valsts vienoto jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu, kā rezultātā pretendentu zināšanas un spējas Uzņēmumu reģistra darba organizēšanā nav pietiekamas.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties