12. Septembris 2023 14:10
Jaunumi
Tieslietu padomes locekļi dosies pieredzes apmaiņā uz Japānas tiesām

Šonedēļ no 13. līdz 15. septembrim Tieslietu padomes locekļi dosies pieredzes apmaiņā uz Japānu, lai tiktos ar Japānas tiesu institūciju vadītājiem un iepazītos ar tiesu darbu, kā arī, lai stiprinātu sadarbību starp Latvijas un Japānas tiesu institūcijām.

Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs norāda: „Vizītes mērķis ir apzināt galvenos faktorus, kas sekmē un nodrošina Japānas tiesu darbību. Japānas tiesu sistēma ir pazīstama ar savu ļoti augsto efektivitāti, un man ir cerība, ka šo Japānas labo praksi varētu izmantot Latvijas tiesu sistēmas darbības pilnveidošanā.”

Vizītes laikā Tieslietu padomes locekļi plāno apmeklēt Japānas Tiesnešu mācību centru, pirmās un apelācijas instances tiesas Tokijā, kā arī Japānas Augstāko tiesu. Tieslietu padomes locekļi tiksies arī ar Latvijas vēstnieku Japānā Zigmāru Zilgalvi.

Latvijas delegācijas sastāvā uz Japānu dosies Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs, Tieslietu padomes priekšsēdētāja vietniece, Augstākās tiesas Civillietu departamenta senatore Dzintra Balta, Tieslietu padomes loceklis, Administratīvās rajona tiesas Valmieras tiesu nama priekšsēdētājs Guntars Ploriņš, kā arī Tieslietu padomes sekretariāta vadītāja Alla Spale.

Papildu informācija

Japānas tiesu sistēmu veido saīsināto procesu tiesas, ģimenes tiesas, rajonu (pirmās instances) tiesas, augstākās apelācijas tiesas, kā arī Augstākā tiesa. Tiesnešu skaits Japānā 2022. gadā – 2155. Savukārt kopējais iedzīvotāju skaits ~ 127 miljoni. Plašāka informācija par tiesu sistēmu Japānā pieejama šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties