26. Septembris 2023 14:20
Jaunumi
Inetu Ziemeli virzīs uz vēl vienu pilnvaru termiņu Eiropas Savienības tiesas tiesneša amatā

Valdība otrdien nolēma apstiprināt Inetas Ziemeles kandidatūru Eiropas Savienības Tiesas tiesneša amatam uz vēl vienu pilnvaru termiņu.

Tiesas sastāvā ir vismaz pa vienam tiesnesi no katras dalībvalsts.

Ar ES Padomes lēmumu Ziemele tika iecelta par tiesas tiesnesi uz laiku no 2020. gada 7. septembra līdz 2024. gada 6. oktobrim.

Tiesas priekšsēdētājs 2023. gada 5. aprīļa vēstulē ir informējis dalībvalstis par to, ka 2024. gada 6. oktobrī beidzas 13 tiesnešu pilnvaru termiņš, tajā skaitā arī Latvijas tiesnesim.

ES dalībvalstu valdību pārstāvju konference ir aicinājusi dalībvalstis iesniegt savus priekšlikumus kandidatūrām uz tiesnešu amata vietām līdz 2023. gada 30. novembrim.

Latvijas tiesneša amata kandidāta nominēšana līdz 2023. gada 30. novembrim ir būtiska, lai nodrošinātu, ka tiek novērsta jebkāda kavēšanās lietu izskatīšanā tiesā saistībā ar sastāva daļēju nomaiņu. Tiesas stabilitāte ir būtiska, lai tā sekmīgi pildītu savus pienākumus.

Tieslietu ministrija, novērtējot Ziemeles līdzšinējo izcilo darbību un saņemot viņas piekrišanu, nolēmusi virzīt viņas kandidatūru atkārtotai apstiprināšanai tiesneša amatā uz nākamo sešus gadu pilnvaru termiņa pēc līdzšinējā pilnvaru termiņa beigām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties