3. Oktobris 2023 15:43
Jaunumi
Jaundienvidvelsas universitātes profesora Mārtina Krīgera publiskā lekcija RJA 12. oktobrī plkst 15:30

Aicinām uz ceturto Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) jubilejas lekciju, ko lasīs Jaundienvidvelsas universitātes Sidnejā profesors Mārtins Krīgers 12. oktobrī plkst 15:30 RJA telpās Strēlnieku ielā 4 k-2. Lekcijas tēma – vara kā universāli nozīmīgs kultūras sasniegums.

Vairāk informācijas un pieteikšanās šeit: https://bit.ly/45Ws7WA

Martins Krīgers (Martin Krygier) ir domātājs, kas visvairāk pazīstams ar savām publikācijām par likuma varu, totalitārismu un postkomunismu. Viņa interese par totalitāriem režīmiem radās personīgu apstākļu iespaidā, jo viņa vecāki ieradās Austrālijā, bēgot no nacisma Polijā. Doktora grādu viņš ieguvis vēsturē, un tiesību zinātnēm pievērsies nejauši, pēc piedāvājuma lasīt lekcijas tiesībzinātņu studentiem.

Krīgera raksti par likuma varu, tiesībām un sabiedrības teorijām, likumu un politiku Centrālajā un Austrumeiropā ir publicēti akadēmiskos žurnālos. Krīgers ir sarakstījis vairākas grāmatas par antikonstitucionālo populismu, demokrātiju un likuma varu, likuma varu pēc komunisma, un sabiedrības vērtībām.

Par godu RJA 25 gadu jubilejai augstskola rīko lekciju sēriju par aktuālajiem jautājumiem tiesību, biznesa un starptautisko tiesību jomās, aplūkojot arī tādas tēmas kā likuma vara, konstitucionālisms un Eiropas Savienības likumdošana, stāsta augstskolas rektors Dr.Adams Čarnota (Adam Czarnota). RJA 25.gadadienas lekciju sērijā runāja Latvijas valsts prezidents Egils Levits, profesors Stīvens Auers (Stefan Auer) no Honkongas universitātes un profesors Adams Libermans (Adam Liberman) no Jaundienvidvelsas universitātes Sidnejā.

Līgums par Rīgas Juridiskās augstskolas dibināšanu tika parakstīts 1998. gadā. “Iespēja jau 90-to gadu otrajā pusē ātri pieslēgties pasaules akadēmiskajai domai bija unikāla, tas bija milzīgs ieguvums Latvijai, jo RJA Latvijas akadēmiskajā debatē un juristu izglītībā ienesa pasaules elpu,” stāsta RJA profesore, Eiropas Tiesas tiesnese Ineta Ziemele.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties