12. Oktobris 2023 14:22
Jaunumi
Saeima konceptuāli atbalsta grozījumus, kas ļautu kļūt par prokuroru arī pēc nereabilitējoša kriminālprocesa izbeigšanas

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Prokuratūras likumā, kas ļautu kļūt par par prokuroru arī pēc nereabilitējoša kriminālprocesa izbeigšanas.

Satversmes tiesa 2022. gada beigās nosprieda, ka pašlaik spēkā esošais regulējums šajā jautājumā attiecībā uz tiesnešiem neatbilst Satversmei. Tāpēc Saeima jau strādā pie izmaiņu veikšanas likumā "Par tiesu varu".

Ņemot vērā tiesnešu un prokuroru amatu nozīmi demokrātiskas valsts iekārtas aizsardzībā, un lai saglabātu līdzvērtīgas prasības abiem tiesu varas amatiem, ir izstrādāti līdzvērtīgi grozījumi arī Prokuratūras likumā.

Grozījumu mērķis ir likumā nostiprināt tādu izvērtēšanas mehānismu, kas varētu piešķirt atļauju personai, pret kuru kriminālprocess ir izbeigts uz nereabilitējoša pamata, kā arī citos noteiktajos gadījumos, piedalīties prokurora amata kandidātu atlases procesā.

Vienlaikus būs jānodrošina, ka personas dalība prokurora amata kandidātu atlases procesā vai prokurora amata ieņemšana negatīvi neietekmēs sabiedrības uzticēšanos prokuratūrai, tiesu varai un to reputāciju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties