17. Oktobris 2023 16:47
Jaunumi
Finanšu izlūkošanas dienesta vadība tikšanās laikā ar Valsts prezidentu izceļ sadarbības nozīmi Latvijas finanšu sistēmas drošības veicināšanā
Foto: Valsts kanceleja

Aizvadītajā nedēļā, 9. oktobrī, Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieks Toms Platacis un vietnieks Paulis Iļjenkovs viesojās Rīgas pilī, lai tikšanās laikā ar Latvijas Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču apspriestu aktuālos jautājumus par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu, starptautiskās sadarbības nozīmi un gatavošanos Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komitejas (MONEYVAL) sestajai vērtēšanas kārtai.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja FID aktīvo sadarbību ar privāto sektoru un ārvalstu partneriem, izceļot FID būtisko lomu un ieguldījumu drošas finansiālās sistēmas uzturēšanā.

Tikšanās laikā uzmanība vērsta arī Latvijas komercbanku riska politikai un tās ietekmei uz finanšu pakalpojumu pieejamību. Latvija ir apņēmusies sabalansēt efektīvu ekonomikas uzraudzību un attīstību, nodrošinot konkurētspēju pasaules finanšu tirgū. Vienlaikus ir jāturpina veicināt un attīstīt gan starpinstitucionālā un starptautiskā sadarbība, gan izglītība un izpratne par finanšu noziegumu riskiem un to nozīmi, tādējādi aizsargājot Latvijas finansiālo nākotni.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties