25. Oktobris 2023 13:00
Jaunumi
Tiesnešu disciplinārkolēģijā ievēl četrus locekļus

No 23. līdz 24. oktobrim norisinājās Latvijas tiesnešu neklātienes konference, kurā par Tiesnešu disciplinārkolēģijas locekļiem ievēlēti Augstākās tiesas Civillietu departamenta senators Valērijs Maksimovs, Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta senatore Līvija Slica, Administratīvās apgabaltiesas tiesnesis Kaspars Berķis un Administratīvās rajona tiesas tiesnese Ilze Andruškina.

2023. gada 26. oktobrī notiks otrā vēlēšanu kārta, jo konferencē Tieslietu padomes un Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļu amatos netika ievēlēts neviens no kandidātiem, un Tiesnešu disciplinārkolēģijā jāievēl vēl četri locekļi.

Pamatojoties uz Tiesnešu konferences nolikumu, otrajā vēlēšanu kārtā tiek balsots par kandidātiem, kas ieguvuši visvairāk balsu pirmajā vēlēšanu kārtā un vēlēšanu sarakstā tiek iekļauts par vienu kandidātu vairāk nekā vakanto amatu skaits. Ņemot vērā minēto, otrajā vēlēšanu kārtā tiks balsots par:

  • Tieslietu padomes locekļa amata kandidātiem – Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāju Madaru Plepi un Rīgas pilsētas tiesas tiesnesi Ingu Krigenu–Jurkāni;
  • Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļa amata kandidāti – Zemgales apgabaltiesas tiesas tiesnesi Mariannu Terjuhanu;
  • Tiesnešu disciplinārkolēģijas locekļa amata kandidātiem – Zemgales apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas tiesnesi Līgu Baltmani–Zepu, Rīgas pilsētas tiesas tiesnesi Aelitu Ignatjevu, Zemgales rajona tiesas tiesnesi Kristīni Vanagu, Vidzemes apgabaltiesas Madonas tiesu nama tiesnesi Dzintru Apini, Zemgales apgabaltiesas tiesnesi Inesi Belicku un Rīgas apgabaltiesas Civillietu kolēģijas tiesnesi Leldi Graudu.

Jau ziņots, ka Latvijas tiesnešu neklātienes konferencē bija jāievēl viens Tieslietu padomes loceklis no rajona (pilsētas) tiesas tiesnešu vidus, Tienešu kvalifikācijas kolēģijā viens loceklis un Tiesnešu disciplinārkolēģijā septiņi kolēģijas locekļi – divi tiesneši no rajonu (pilsētas) tiesu tiesnešu vidus, trīs apgabaltiesas tiesneši, viens Augtākās tiesas senators no Administratīvo lietu departamenta un viens Augtākās tiesas senators no Civillietu departamenta.

Kopumā Tieslietu padomes un tiesnešu pašpārvaldes locekļu amata kandidātu vēlēšanās piedalījās 425 Latvijas tiesneši.

Papildu informācija:

Tiesnešu konference ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, ko ne retāk kā reizi gadā sasauc Tieslietu padome. Konferencē piedalās rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas tiesneši. Tieslietu padomes apstiprinātais Tiesnešu konferences nolikums nosaka, ka Tiesnešu konference var notikt arī neklātienē, izmantojot informācijas tehnoloģijas.

Tieslietu padome ir koleģiāla institūcija, kas piedalās tiesu sistēmas politikas un stratēģijas izstrādē, kā arī tiesu sistēmas darba organizācijas pilnveidošanā.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kura veic tiesnešu profesionālās darbības novērtēšanu.

Tiesnešu disciplinārkolēģija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kas izskata lietas par rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas tiesnešu disciplinārajiem pārkāpumiem

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties