26. Oktobris 2023 14:34
Jaunumi
Tieslietu padomē tiks vēlēti četri Tiesneša amata kandidātu atlases komisijas locekļi

Piektdien, 27. oktobrī, Tieslietu padome vēlēs četrus Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases komisijas (turpmāk – Komisija) locekļus.

Uz Komisijas locekļa amatiem pretendē līdzšinējā Komisijas priekšsēdētāja, Augstākās tiesas Civillietu departamenta senatore un Tieslietu padomes priekšsēdētāja vietniece Dzintra Balta, kā arī līdzšinējās Komisijas locekles - Augstākās tiesas Krimināllietu departamenta senatore Sandra Kaija, Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta senatore Ieva Višķere un Rīgas apgabaltiesas tiesnese Adrija Buliņa. Sēdē Dzintra Balta ziņos arī par Komisijas darbu pēdējo 3 gadu laikā, kopš Komisijas izveides.

Tieslietu padome lems par vakanto tiesneša amata vietu skaita aizpildīšanu rajona (pilsētas) tiesās un apgabaltiesās, ņemot vērā tiesu darbības un tiesu noslodzes rādītājus.

Tāpat Tieslietu padomes skatīs Augstākās tiesas un Tieslietu ministrijas sagatavotos rajona (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas budžeta pieprasījumus 2024. gadam.

Papildu informācija:

Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlasi veic Tiesneša amata kandidātu atlases komisija, kuras sastāvā ir trīs senatori, trīs apgabaltiesu tiesneši un trīs rajonu (pilsētu) tiesu tiesneši. Komisijas locekļus uz četriem gadiem ievēl Tieslietu padome.

Tieslietu padomes darbības stratēģijā 2021.–2025. gadam izvirzītais mērķis ir pastāvīgi uzraudzīt un izvērtēt lietu izskatīšanas termiņus un tiesu sistēmas resursu pietiekamību saprātīgu tiesvedības termiņu nodrošināšanai.

Atbilstoši likumam „Par tiesu varu” Augstākai tiesai un Tieslietu ministrijai jāiesniedz Tieslietu padomei viedokļa sniegšanai tiesu budžeta pieprasījums.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties