2. Novembris 2023 14:04
Jaunumi
Tiesai nodota krimināllieta Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes augsta ranga amatpersonas apsūdzībā

2023. gada 1. novembrī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukta Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes augsta ranga amatpersona par to, ka savā dienesta pienākumu pildīšanas laikā acīmredzami pārsniedza viņam ar likumu noteiktās policijas darbinieka tiesības un pilnvaras fiziska spēka pielietošanai un pielietoja nepamatotu vardarbību pret kādu vīrieti, nodarot viņam fiziskas sāpes. Tāpat apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts par to, ka sniedza nepatiesu ziņojumu par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, nolūkā panākt kriminālprocesa uzsākšanu pret iepriekš minēto vīrieti, kas saistīts ar apsūdzību smaga nozieguma izdarīšanā.

Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurore Rīgas domes priekšsēdētājam nosūtīja prokurora iesniegumu ar prasību izvērtēt Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka rīcību saistībā ar neveikto dienesta pārbaudi par konkrēto gadījumu.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties