25. Janvāris 2024 14:15
Jaunumi
Tieslietu padome uzklausīs Satversmes tiesas tiesneša amata kandidātu Mārtiņu Mitu

Piektdien, 26. janvārī, notiks Tieslietu padomes sēde, kurā tiks uzklausīts Satversmes tiesas tiesneša amata kandidāts Mārtiņš Mits.

Tieslietu padome lems arī par Rīgas rajona tiesas un Latgales rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieku iecelšanu. Uz Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieka amatu kandidē Rīgas rajona tiesas tiesnese Santa Bernharde, bet uz Latgales rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieka amatu — Latgales rajona tiesas tiesnesis Gunārs Strucinskis un Latgales rajona tiesas tiesnesis Ivars Dzindzuks.

Tāpat Tiesnešu ētikas komisijas priekšsēdētāja Dace Skrauple informēs Tieslietu padomi par komisijas aktualitātēm.

Tieslietu padome lems par kārtību, kādā Tieslietu padomes izveidotā komisija lems par atļaujas izsniegšanu personai piedalīties tiesneša vai prokurora amata kandidātu atlasē, ja tā aiz neuzmanības ir izdarījusi kriminālpārkāpumu vai mazāk smagu noziegumu. Jau ziņots, ka izpildot Satversmes tiesas 2022. gada 15. decembra spriedumu lietā Nr.2021-41-01, Tieslietu padome 2023. gada 16. jūnijā atbalstīja Tieslietu ministrijas izstrādātos grozījumus likumā „Par tiesu varu” un Prokuratūras likumā, kas paredz turpmāk veikt minētajos gadījumos tiesneša vai prokurora amata kandidāta individuālu izvērtējumu.

Papildu informācija:

Pamatojoties uz Satversmes tiesas likumu, Saeimas prezidijs par Satversmes tiesas tiesneša kandidātu informē Tieslietu padomi, uzaicinot sniegt viedokli.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties