19. Februāris 2024 10:31
Jaunumi
Tiesai nodota mazās Justīnes Reinikovas slepkavības lieta

Latgales rajona tiesai nodota krimināllieta saistībā ar septiņgadīgās Justīnes Reinikovas slepkavību, kurā pie kriminālatbildības par slepkavību pastiprinošos apstākļos – slepkavība izdarīta personu grupā un noslepkavota persona bezpalīdzības stāvoklī – un cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas, saukti meitenes tēvs un pamāte.

Saskaņā ar apsūdzību abas apsūdzētās personas savā dzīvesvietā Rēzeknes novadā, būdamas alkohola ietekmē, uzsāka savstarpēju konfliktu par sadzīviska rakstura pretenzijām pret mazo Justīni, jo viņi nevarēja tikt galā ar meitenes audzināšanu un aprūpi. Apsūdzētie, apzinoties, ka tajā brīdī kopā ar viņiem atrodas arī mazā Justīne, kura ir mazgadīga un sava vecuma dēļ atrodas bezpalīdzības stāvoklī un nevar fiziski pretoties pret viņu vērstajām vardarbīgām darbībām, sāka uz meiteni kliegt un tīši sist pa viņas ķermeni un galvu, nodarot meitenei smagus miesas bojājumus, kuru rezultātā iestājās mazās Justīnes nāve.

Nolūkā slēpt izdarītā noziedzīgā nodarījuma pēdas, meitenes līķis tika noslēpts pamestas mājas pagrabā un tika maldināta Valsts policija un sabiedrība par Justīnes pazušanu.

Šobrīd abas personas aizvien atrodas apcietinājumā, kas viņām tika piemērots kā drošības līdzeklis.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties