1. Marts 2024 15:53
Jaunumi
Tieslietu padome izveido komisiju, kas lems par atļauju piedalīties tiesneša vai prokurora amata kandidātu atlasē

Piektdien, 1. martā, Tieslietu padome rakstveida procesā lēma par komisijas izveidi, kas lems par atļauju piedalīties tiesneša vai prokurora amata kandidātu atlasē personai, kura ir izdarījusi noziedzīgu nodarījumu aiz neuzmanības.

Komisijas sastāvā apstiprināti: Latvijas Tiesnešu biedrības pārstāvis Latgales apgabaltiesas tiesnesis Andris Zutis, Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrības pārstāvis Administratīvās apgabaltiesas tiesnesis Agris Dreimanis, Latvijas Prokuroru biedrības pārstāve Dienvidkurzemes prokuratūras prokurore Liene Eglāja, Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases komisijas pārstāve Augstākās tiesas senatore Sandra Kaija, Tiesnešu ētikas komisijas pārstāve Kurzemes apgabaltiesas tiesnese Aiva Daidere, Prokuroru atestācijas komisijas pārstāvis Ģenerālprokuratūras Darbības kontroles un starptautiskās sadarbības departamenta Prokuratūras funkciju īstenošanas koordinācijas nodaļas prokurors Agnis Pormalis.

Jau ziņots, ka Tieslietu padome 2024. gada 12. februārī apstiprināja kārtību, kāda komisija lems par atļaujas piešķiršanu personai, kura izdarījusi noziedzīgu nodarījumu aiz neuzmanības, piedalīties tiesneša vai prokurora amata kandidātu atlasē. Kārtība izstrādāta, pamatojoties uz grozījumiem likumā “Par tiesu varu” un Prokuratūras likumā, izpildot Satversmes tiesas 2022. gada 15. decembra spriedumu lietā Nr. 2021-41-01.

Tieslietu padome uzsver, ka tiesiskā valstī Satversmes tiesas spriedums ir izpildāms obligāti. Vienlaikus norāda, ka šādu gadījumu vērtēšana ir attiecināma uz retiem izņēmumiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties