19. Marts 2024 12:26
Jaunumi
Vairāk nekā 3000 tiesībaizsardzības jomas darbinieki apmācīti ekonomisko noziegumu izmeklēšanā

Vairāk nekā 3000 tiesībaizsardzības jomas darbinieki apmācīti ekonomisko noziegumu izmeklēšanā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Simona Grāvīte.

Kopš 2020. gada organizētas vairākas apmācības un komandējumi, lai ne tikai pilnveidotu darbinieku profesionālās zināšanas, bet arī stiprinātu un padarītu efektīvākus procesus starp tiesībaizsardzības iestādēm Latvijā un ārvalstīs. Apmācību aktivitātes veiktas dažādās tiesu ekspertīzes jomās saistībā ar ekonomisko noziegumu izmeklēšanu.

Kopumā projektā 19 semināros un konferencēs tika apmācīti 3155 darbinieki no tādām organizācijām kā VP, Latvijas prokuratūra, Finanšu izlūkošanas dienests, Valsts ieņēmumu dienests, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, "Eirojust", Europols un citām tiesībaizsardzības iestādēm.

Seminārā aplūkoti dažādi ar ekonomisko noziegumu apkarošanu un izmeklēšanas problemātiku saistīti jautājumi. Jomas speciālisti sniedza ieskatu tādos aktuālos jautājumos kā nelikumīgu akcizēto preču aprite, vides noziegumi, nelikumīga audiovizuālā satura izplatīšana, virtuālās valūtas noziegumi, virtuālās valūtas izmeklēšana, datu analīze, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija.

Projekta īstenošanas laikā katru gadu norisinājās arī starptautiska konference. Tajā pulcējās Latvijas un ārvalstu nozares profesionāļi, lai dalītos pieredzē par noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas novēršanas un apkarošanas gadījumiem.

Amatpersonas no Latvijas arī devās pieredzes apmaiņas braucienos uz citām tiesībaizsardzības iestādēm Eiropas, Lielbritānijā un ASV. Kopumā aizvadīts 71 komandējums, kurā devušās 211 personas no Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes, īpaši Kriminālistikas pārvaldes DNS, dokumentu, IT, audio, grāmatvedības ekspertīžu nodaļām, kā arī no Eiropas prokuratūras.

Četri no šiem komandējumiem tikuši rīkoti sadarbībā ar Norvēģijas Nacionālās ekonomisko un vides noziegumu izmeklēšanas un kriminālvajāšanas iestādi vides noziegumu apkarošanas jomā. Šajās vizītēs piedalījušies arī pārstāvji no Latvijas Republikas prokuratūras, Valsts vides dienesta un Dabas aizsardzības pārvaldes.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties