24. Maijs 2024 16:06
Jaunumi
Inese Lībiņa-Egnere Tallinā piedalīsies Baltijas valstu un Ziemeļvalstu tieslietu ministru sanāksmē

27. un 28. maijā Tallinā tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere piedalīsies Baltijas valstu un Ziemeļvalstu jeb NB8 tieslietu ministru sanāksmē. Sanāksmē plānots apspriest valstu kopīgu nostāju un turpmāku rīcību Ukrainas atbalstā, tostarp jautājumos par Krievijas aktīvu pārņemšanu un Ukrainas tieslietu nozares noturības stiprināšanu. Tāpat Inese Lībiņa-Egnere vērsīs uzmanību Krievijas īstenotajiem hibrīddraudiem pret Baltijas valstu amatpersonām un nepieciešamībai novērst Krievijas pilsoņu strādāšanu Eiropas Padomē un citās starptautiskās institūcijās.

Sanāksmes laikā tiks apspriestas arī tādas tēmas kā nepilngadīgo likumpārkāpumi, noziedzības novēršana, kā arī Eiropas Cilvēktiesību konvencijas piemērošana un tiesu prakse.

NB8 formātā ietilpst Latvija, Lietuva, Igaunija, Dānija, Islande, Norvēģija, Somija un Zviedrija. Baltijas valstu un Ziemeļvalstu aktīva sadarbība sākās ar Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas procesu. Šī formāta valstis vieno gan kopīgas kultūras, gan vēstures, kā arī politiskās un ekonomiskās saites.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties