5. Jūnijs 2024 11:22
Jaunumi
Aicina uz vieslekciju par mākslīgā intelekta juridiskajiem un praktiskajiem izaicinājumiem

Latvijas tiesību institūts savas ārvalstu akadēmiķu vieslekcijas programmas ietvaros 14. jūnijā rīko Amsterdamas Universitātes pasniedzēja Mihņa Konstantinesku (Mihnea Constantinescu), PhD (Finance) vieslekciju par mašīnmācīšanos un mākslīgo intelektu, kā arī to radītajiem ekonomiskajiem un juridiskajiem izaicinājumiem.

Vieslekcija notiks piektdien, 14. jūnijā, plkst.10.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē. Dalība vieslekcijā bez maksas. Pasākums angļu valodā.

Interesentiem dalībai vieslekcijā pieteikties līdz 11. jūnijam, sūtot e-pastu uz edijs.poga@lti.lv

Par Mihņu Konstantinesku (Mihnea Constantinescu)

Mihņa Konstantinesku ir Amsterdamas Universitātes pasniedzējs finansēs, kā arī Moldovas Nacionālās bankas padomnieks. Iepriekš strādājis par padomnieku Ukrainas Nacionālajā bankā un Lietuvas Bankā.

Mihņa Konstantinesku ir specializējies dažādos finanšu un ekonomiskajos jautājumos, par ko sagatavojis lielu skaitu akadēmisku publikāciju. Viena no viņa sevišķām fokusa jomām ir mākslīgais intelekts un mašīnmācīšanās, kas arī būs viņa vieslekcijas tēma.

Vieslekcijā tiks padziļināti analizēta digitalizācija, mašīnmācīšanās un mākslīgais intelekts, to evolūcija, pielietojums, ietekme uz dažādiem sabiedrības aspektiem un nozarēm, ar to saistītie ekonomiskie un juridiskie izaicinājumi un likumdevēju reakcija uz tiem, īpašu uzmanību pievēršot finanšu jomai. Tiks analizēti jaunākie sasniegumi mākslīgā intelekta jomā, piemēram, lielo valodu modeļi un šo progresīvo tehnoloģiju pielietojums dažādās jomās. Galvenā uzmanība tiks pievērsta līdzsvarošanai, lai pilnvērtīgi izmantotu digitalizācijas un mākslīgā intelekta sniegtās priekšrocības, vienlaikus mazinot iespējamos riskus un nodrošinot atbilstību tiesībām.

Par pasākuma rīkotājiem

Pasākumu Latvijas tiesību institūts rīko savas ārvalstu akadēmiķu vieslekciju programmas ietvaros ar Augstākās tiesas, Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas, žurnāla “Jurista Vārds”, Konkurences padomes, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes, Eiropas Savienības tiesību asociācijas un vairāku zvērinātu advokātu biroju atbalstu.

Latvijas tiesību institūts ir neatkarīga, nepolitiska, nevalstiska bezpeļņas apvienība, kurā apvienojušās personas ar kopīgām interesēm par Latvijas tiesībām un to attīstību.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 273 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties