6. Jūnijs 2024 11:10
Jaunumi
Divas jaunas lietu kategorijas Administratīvo lietu departamenta judikatūras klasifikatorā

Ņemot vērā tiesību jautājumu aktualitāti, Senāta Administratīvo lietu departamenta judikatūras nolēmumu klasifikators papildināts ar divām jaunām lietu kategorijām: Sankcijas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija un Datu aizsardzība.

Jaunajās sadaļās ievietoti ne tikai aktuāli šī gada nolēmumi, bet arī senāku gadu spriedumi un lēmumi.

Tā, piemēram, sadaļā Sankcijas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija ievietoti Senāta nolēmumi, kas saistīti ar personu iekļaušanu sankciju subjektu sarakstā un riska personu sarakstā, kā arī par Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma normu piemērošanas dažādiem aspektiem.

Savukārt klasifikatora sadaļā Datu aizsardzība ievietoti nolēmumi, kuros risinātie tiesību jautājumi var būt aktuāli un noderīgi ne tikai juristiem, bet arī plašākai sabiedrībai dažādās dzīves situācijās. Piemēram, par pilngadīgu bērnu piekrišanu ģimenes reģistrācijai pašvaldības daudzbērnu ģimeņu reģistrā, personas datu izmantošanu sabiedrības interesēs bez pašas personas piekrišanas, datu minimizēšanas principu utt.  

Par Judikatūras nolēmumu arhīvu Augstākās tiesas mājaslapā

Judikatūras nolēmumu arhīvā, kas atrodas Augstākās tiesas mājaslapā sadaļā Tiesu prakse, sistēmiski tiek apkopoti Senāta departamentu nolēmumi, kuru atziņas veido judikatūru noteiktos tiesību jautājumos, kuri rada juridisku interesi, palīdz izprast tiesību normu piemērošanu vai kuri palīdz izzināt tiesu praksi.

Katram Senāta departamentam nolēmumi sakārtoti gan hronoloģiski, gan pēc lietu kategorijām jeb tiesību jautājumiem. Nolēmumi atlasīti nolūkā dot lietotājiem vispusīgu priekšstatu par Senāta viedokli konkrētā tiesību jautājumā.

Klasifikatori tiek regulāri papildināti un, kā redzams, atbilstoši aktualitātei tiek izdalītas arī jaunas lietu kategorijas, kurās Senāts sniedz skaidrojumu iepriekš nebijušiem un Senāta praksē nenostiprinātiem tiesību jautājumiem.  

Vairāk par informācijas meklēšanu Judikatūras nolēmumu arhīvā:

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties