11. Jūnijs 2024 16:56
Jaunumi
Komercsabiedrību valdes locekļi varēs doties ar bērnu aprūpi saistītos atvaļinājumos

Otrdien, 11. jūnijā, Ministru kabinets apstiprināja Tieslietu ministrijas izstrādātos grozījumus Komerclikumā, nosakot komercsabiedrību valdes locekļiem tiesības uz speciālajiem atvaļinājumiem, kas saistīti ar bērnu aprūpi: grūtniecības, dzemdību un bērnu kopšanas atvaļinājumiem, atvaļinājumiem bērna tēvam, citai personai un adoptētājam.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere uzsver: “Vecākiem nevajadzētu izvēlēties starp ģimenes un profesionālo dzīvi, tāpēc valstij ir jārada priekšnoteikumi veiksmīgai to apvienošanai - lai dzimtu gan bērni, gan katrs cilvēks varētu īstenot savus profesionālos sapņus. Grozījumi Komerclikumā vecākiem uzņēmumu vadībā - valdēs un padomēs - nodrošinās sociālās garantijas, lai katrs justos aizsargāts un varētu pienācīgi veltīt rūpes un uzmanību bērna kopšanai. Latvijā sievietes ir spēcīgas un iedvesmojošas līderes, viņas vada lielus uzņēmumus un organizācijas visās biznesa jomās, tāpēc nešaubos, ka grozījumi veicinās dzimumu līdztiesību un sieviešu ekonomisko līderību Latvijas izaugsmei.”

Grozījumi paredz risinājumu, kā valdes locekli atbrīvot no pienākumu pildīšanas tā prombūtnes laikā un vienlaikus nodrošinot tiesības uz speciālo atvaļinājumu. Tā izmantošanas laikā valdes locekļa pilnvaras tiks apturētas – valdes loceklis nepildīs pienākumus un neveidos valdes sastāvu, bet gan pilntiesīgi varēs izmantot tiesības uz pienākošos pirmsdzemdību, pēcdzemdību vai bērna kopšanas atvaļinājumu. Izmaiņu mērķis ir uzlabot valdes locekļu sociālo, ekonomisko un juridisko aizsardzību gadījumos, kad tiem nepieciešams iesaistīties bērnu aprūpē. Šie grozījumi ne tikai paaugstinās valdes locekļu sociālās garantijas, bet arī stiprinās dzimumu līdztiesību.

Par grozījumiem Komerclikumā vēl būs jālemj Saeimai. Ar likumprojektu var iepazīties Tiesību aktu portālā

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties