1. Jūlijs 2024 14:25
Jaunumi
Mihņa Konstantinesku vieslekcija par mašīnmācīšanos un mākslīgo intelektu

Latvijas tiesību institūts savas ārvalstu akadēmiķu vieslekcijas programmas ietvaros 14. jūnijā rīkoja Amsterdamas Universitātes pasniedzēja Mihņa Konstantinesku (Mihnea Constantinescu), PhD (Finance) vieslekciju par mašīnmācīšanos un mākslīgo intelektu, kā arī to radītajiem ekonomiskajiem un juridiskajiem izaicinājumiem.

Mihņa Konstantinesku pastāstīja, kā mākslīgais intelekts funkcionē jeb kā norit tehniskais process, kā veidojas korelācijas un kauzālās saiknes. Pasniedzējs akcentēja, ka vislabāk mākslīgā intelekta rīkus ir izmantot jomās, kuras cilvēks pats labi pārzina, tādējādi cilvēks var izvērtēt, kuriem mākslīgā intelekta risinājumiem uzticēties un kuriem nē. Priekšrocība ir tāda, ka šie rīki darbu padara ātrāku, īsā laikā apstrādājot lielus datu apjomos un sniedzot vairākas rezultātu variācijas, par kurām lietotājs pats var nemaz neiedomāties. Svarīgi ir ņemt vērā, ka cilvēks ir tas, kurš sniedz datus, izlemj, kas ir risināms un kā būtu risināms. 

Sarunas gaitā tika apspriests arī šogad pieņemtais Eiropas Savienības Mākslīgā intelekta akts – tā riski un priekšrocības.

Par Mihņu Konstantinesku

Mihņa Konstantinesku ir Amsterdamas Universitātes pasniedzējs finansēs, kā arī Moldovas Nacionālās bankas padomnieks. Iepriekš strādājis par padomnieku Ukrainas Nacionālajā bankā un Lietuvas Bankā.

Mihņa Konstantinesku ir specializējies dažādos finanšu un ekonomiskajos jautājumos, par ko sagatavojis lielu skaitu akadēmisku publikāciju. Viena no viņa sevišķām fokusa jomām ir mākslīgais intelekts un mašīnmācīšanās, kas arī bija viņa vieslekcijas tēma.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 273 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties