3. Jūlijs 2024 10:31
Jaunumi
Finanšu darījumu darba grupa atjaunojusi augsta riska un pastiprinātās uzraudzības jurisdikciju sarakstu

Šā gada 28. jūnijā Finanšu darījumu darba grupa (FATF) ir atjaunojusi augsta riska un pastiprinātās uzraudzības jurisdikciju sarakstu, nosakot valstis ar stratēģiskiem trūkumiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas, terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas sistēmā. FATF, aktīvi sadarbojoties ar valstīm, palīdz tām novērst šīs nepilnības, lai mazinātu riskus starptautiskajai finanšu sistēmai.

Ja FATF piešķir jurisdikcijai pastiprinātu uzraudzību, tas nozīmē, ka valsts ir apņēmusies ātri atrisināt konstatētos stratēģiskos trūkumus saskaņotājā termiņā un tā tiek pakļauta pastiprinātai uzraudzībai.

23. februārī FATF noteica, ka pastiprinātas uzraudzības jurisdikcijas ir Bulgārija, Burkinafaso, Kamerūna, Kongo Demokrātiskā Republika, Horvātija, Haiti, Jamaika, Kenija, Mali, Mozambika, Namībija, Nigērija, Filipīnas, Senegāla, Dienvidāfrika, Dienvidsudāna, Sīrija, Tanzānija, Turcija, Vjetnama un Jemena.

28. jūnijā no šī saraksta tika izņemtas divas valstis – Jamaika un Turcija. FATF atzinīgi vērtē abu valstu panākto progresu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas un teroristu finansēšanas novēršanas sistēmas uzlabošanā.

Savukārt, saraksts tika papildināts ar Monako un Venecuēlu. Monako un Venecuēla 2024. gada jūnijā apstiprināja augsta līmeņa politisku apņemšanos sadarboties ar FATF un MONEYVAL, lai stiprinātu to noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas un teroristu finansēšanas novēršanas sistēmu efektivitāti.

Detalizētāks augsta riska un pastiprinātas uzraudzības jurisdikciju saraksts un to apraksts aplūkojams FID mājaslapā: https://fid.gov.lv/lv/darbibas-jomas/augsta-riska-valstis-2

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 273 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties