25. Septembris 2024 14:02
Jaunumi
Augstākā tiesa videostāstos iepazīstina ar senatora palīga un zinātniski analītiskā padomnieka amatiem

Lai iedvesmotu skolēnus un studentus studēt tiesību zinātni, savukārt jaunos juristus motivētu apsvērt karjeras iespējas Augstākajā tiesā, izveidoti un tiesas Youtube kontā un mājaslapā publiskoti divi video, kuros darbinieki stāsta par savu amatu un darbu Senātā.

Senatora palīgs ir senatora labā roka, kas veic lietas materiālu pārbaudi, sagatavo ziņojumus un spriedumu projektus. Šis darbs prasa augstas analītiskās prasmes un spēju plānot savu darbu. Video izceļ arī iespējas profesionāli attīstīties un iegūt vērtīgu pieredzi, kas var kalpot par lielisku pamatu turpmākai karjerai tiesu sistēmā.

Savukārt video par zinātniski analītiskā padomnieka amatu iepazīstina ar padomnieka galvenajiem uzdevumiem – tiesību jautājumu zinātnisko izpēti, nolēmumu projektu sagatavošanu īpaši sarežģītās lietās un līdzdalību normatīvo aktu izstrādē. Šis darbs prasa ne tikai atbilstošu izglītību un pieredzi, bet arī izcilas pētnieciskās prasmes. Video parāda, kā padomnieki sniedz būtisku atbalstu senatoriem.

Senāta departamentu senatoru palīgi Inese Vāverāne, Laura Vigupe, Dana Marzavina un zinātniski analītiskie padomnieki Rihards Gulbis, Oskars Kulmanis un Ieva Liepiņa stāsta ne tikai par saviem darba pienākumiem, bet arī atklāj motivāciju būt savā amatā un atziņas, ko tas viņiem devis, kā arī ļauj ieskatīties savās ikdienas gaitās.

Augstākā tiesa cer, ka šie video iedvesmos jaunos juristus izvēlēties savu profesionālo karjeru veidot tiesu sistēmā un tieši Augstākajā tiesā.

  • Amats: senatora palīgs

  • Amats: zinātniski analītiskais padomnieks

     

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties