8. Oktobris 2024 17:02
Jaunumi
Paplašinās personu loku, kas varēs saņemt valsts kompensāciju cietušajiem

Otrdien, 8. oktobrī, valdība atbalstīja Tieslietu ministrijas priekšlikumu no 2025. gada paplašināt to personu loku, kam ir tiesības saņemt valsts kompensāciju situācijās, ja pret personu ir izdarīts noziedzīgs nodarījums. Plānots, ka turpmāk tiks atzīta un vērtēta arī neuzmanības dēļ izdarīto noziedzīgo nodarījumu kaitējuma nozīme un ietekme uz cietušajiem. 

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere skaidro: “Šobrīd  valsts kompensāciju cietušajiem var saņemt tikai, ja nodarījums ir veikts tīši. Tas nav pareizi, jo sekas, kas radušās cietušajam aiz neuzmanības izdarīta noziedzīga nodarījuma dēļ, piemēram, vidēji smagi miesas bojājumi, smagi miesas bojājumi vai personas nāve, ir tādas pašas kā tīši izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem. Tādēļ, nodrošinot vienādas iespējas saņemt valsts nodrošināto kompensāciju gan tīši izdarīto, tā arī neuzmanības dēļ izraisīto noziedzīgo nodarījumu gadījumos, izmaiņas veicinās lielāku sociālo taisnīgumu un nodrošinās valsts atbalstu visiem cietušajiem, mazinot nevienlīdzību.” 

Finansējumu, lai nodrošinātu valsts kompensāciju izmaksu arī par noziedzīgiem nodarījumiem aiz neuzmanības, Tieslietu ministrija radusi tieslietu resora budžeta iekšējās pārdales rezultātā, attiecīgi šim mērķim netiks prasīti papildu līdzekļi 2025. gada budžetā. 

Tieslietu ministrijas priekšlikums palielināt izmaksājamo nodrošinātu valsts kompensāciju izmaksu par noziedzīgiem nodarījumiem aiz neuzmanības noteikts likumprojektā  "Grozījumi likumā "Par valsts kompensāciju cietušajiem"".  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties