27. Janvāris 2014 15:47
Jaunumi
Tieslietu padome vienbalsīgi atbalsta Kusiņa kandidatūru ST tiesneša amatam
2
"Manuprāt, Satversmes tiesas tiesneša darbs un metodoloģija patiesībā maz atšķiras no Saeimas Juridiskā biroja metodoloģijas - mēs arī ikdienā pārbaudām iesniegto likumprojektu atbilstību Satversmei," uzskata G.Kusiņš
Lita Krone, Leta

Tieslietu padome šodien vienbalsīgi atbalstīja Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Gunāra Kusiņa kandidatūru Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam.

G.Kusiņš klātesošajiem norādīja, ka, izvērtējot deputātu priekšlikumu, uzskata, ka viņa zināšanas ir pietiekamas, lai tās būtu noderīgas arī ST tiesneša amatā. "Manuprāt, Satversmes tiesas tiesneša darbs un metodoloģija patiesībā maz atšķiras no Saeimas Juridiskā biroja metodoloģijas - mēs arī ikdienā pārbaudām iesniegto likumprojektu atbilstību Satversmei," stāstīja G.Kusiņš.

Savukārt atbildēt uz jautājumu, vai viņš pats sevi redz ST priekšsēdētāja amatā, G.Kusiņš nesteidzās, norādot, ka tas, viņaprāt, būtu pāragrs jautājums un ir atkarīgs no ST tiesnešiem.

G.Kusiņš arī papildināja, ka Saeimas Juridiskais birojs  Saeimu ST pārstāv tikai tajos gadījumos, ja tam nav bijuši iebildumi attiecībā uz likumprojektu. "Ir izskanējuši arī jautājumi, vai nebūs interešu konflikta, ņemot vērā, ka ir tik ilgs laiks nostrādāts Saeimā. Esmu par to daudz domājis, un mana stingra pārliecība ir tāda, ka nekāda interešu konflikta nav," norādīja jurists.

Viņš arī minēja, ka galvenais ir objektīva un neatkarīga cilvēka pārliecība, ne tik daudz tas, kur iepriekš strādāts.

Kā zināms, februāra sākumā ST tiesneša pilnvaras beidzas ST priekšsēdētājam Gunāram Kūtrim, ko Saeima amatā apstiprināja 2004.gadā, tādēļ tiek meklēti jauni kandidāti vakantajam ST tiesneša amatam.

 

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Samirs Askerovs
13. Maijs 2019 / 00:00
0
ATBILDĒT
Cieņā!
Ex officio Koala
27. Janvāris 2014 / 21:14
0
ATBILDĒT
Šodien vismaz viena laba ziņa!! Priex par Gunāru, kuru cienu gan kā cilvēku, gan profesionāli!!
Lasītākie jaunumi
VĒL PAR ŠO TĒMU
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties