28. Janvāris 2014 12:13
Jaunumi
Desmit valstu eksperti pārrunā kiberdrošības nozīmīgumu

Šodien, 28.janvārī, Ārlietu ministrijā noslēdzas divu dienu kiberpolitikas seminārs, kurā tiekas valsts pārvaldes un nevalstiskā sektora eksperti no desmit valstīm – Baltijas un Ziemeļvalstīm, Apvienotās Karalistes, Polijas. Šogad apspriedi kopīgi rīko Latvijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Apvienotās Karalistes vēstniecību Rīgā.

Šis seminārs turpina 2013.gadā Stokholmā aizsākto diskusiju ekspertu līmenī, kurā tiek pārrunāti aktuālie kibertelpas jautājumi. Tā dalībnieki diskutē par kiberdrošību, ekonomiskās izaugsmes veicināšanu, kā arī cilvēktiesību un brīvību ievērošanu kibertelpā.

Šogad amatpersonām pievienojās arī visu iesaistīto valstu privātā sektora pārstāvji, tā ievērojami paplašinot diskusiju loku un atainojot arī nevalstiskā sektora redzējumu. Turklāt nevalstiskā sektora pārstāvjiem semināra pirmajā dienā tika organizētas atsevišķas diskusiju sesijas, kuras organizēja Ārlietu ministrija ar Latvijas IT klastera atbalstu.

Sabiedrības un indivīda ikdiena vairs nav iedomājam bez interneta, kā arī bez tā piedāvātajām iespējām. Vienlaikus aizvien nopietnāks kļūst arī potenciālais apdraudējums virtuālajā vidē, tādēļ valstīm ir cieši jāsadarbojas gan divpusējā, gan daudzpusējā līmenī.

Atklājot semināru, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs A.Pildegovičs novērtēja virtuālās vides sniegtās iespējas informācijas pieejamības nodrošināšanā, inovāciju ieviešanā un ekonomikas attīstībā. Valsts sekretārs minēja arī riskus, kas saistīti ar cilvēktiesību pārkāpumiem, privātuma un autortiesību ievērošanu. Šādu kompleksu izaicinājumu risināšanā īpaši svarīga ir gan valsts pārvaldes, gan nevalstiskā sektora pārstāvju iesaiste. Tādēļ, kā norādīja A.Pildegovičs, šādi reģionāli formāti vairāk nodrošina uzticamas, iekļaujošas, kā arī caurskatāmas interneta vides izveidošanu un nostiprināšanu.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties