19. Februāris 2014 14:46
Jaunumi
Uzdod izstrādāt priekšlikumus jaunajam Dzīvojamo telpu īres likuma projektam
Ekonomikas ministrs atbildīgajām amatpersonām ir uzdevis pienākumu sniegt priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām likumprojektā "Dzīvojamo telpu īres likums" ar mērķi pasargāt denacionalizēto namu īrniekus.
Evija Trifanova, Leta

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis ir uzdevis ministrijas valsts sekretāra p.i. Andrim Liepiņam sniegt priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām likumprojektā "Dzīvojamo telpu īres likums" ar mērķi pasargāt denacionalizēto namu īrniekus. Priekšlikumi jāiesniedz līdz 10.martam.

Denacionalizēto namu īrnieki ir īpaša kategorija, un nevar pieļaut, ka ar grozījumiem likumā viņu situācija tiek pasliktināta, īpaši ņemot vērā to, ka šiem iedzīvotājiem tika liegta iespēja privatizēt dzīvojamo platību un nav pilnībā nodrošināti pārcelšanās pabalsti (vienreizējs dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsts).

Ekonomikas ministrs arī uzdevis nodrošināt, ka valsts budžeta sagatavošanas procesā tiek iesniegts pieprasījums par finanšu līdzekļiem pārcelšanās pabalstu piešķiršanai denacionalizēto namu īrniekiem.

Ministrs ir saņēmis skaidrojumu no ministrijas ierēdņiem par izstrādāto likumprojektu, taču skaidrojums par denacionalizēto namu īrnieku situāciju nav pietiekošs. Ministrijai arī nav statistikas datu par denacionalizēto namu īrnieku aktuālo skaitu, esošajiem īres līgumiem un citas informācijas, kas attiecas uz šo iedzīvotāju kategoriju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties