3. Marts 2014 13:55
Jaunumi / Situācija Ukrainā
Sasaukta ārkārtas sēde par valsts drošības aktuālajiem jautājumiem saistībā ar situāciju Ukrainā

Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs otrdien, 4.martā, plkst.10.30 sasaucis komisijas ārkārtas sēdi, kurā spriedīs par mūsu valsts drošības aktuālajiem jautājumiem saistībā ar situāciju Ukrainā.

Sēde sasaukta ar mērķi analizēt iespējamos draudus Latvijas drošībai, kādus var radīt politiskās situācijas saasināšanās Ukrainā, Krimas reģionā, kā arī, lai pārbaudītu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku un drošības dienestu gatavību šos iespējamos draudus novērst, informē komisijas priekšsēdētājs A.Latkovskis.

„Mums ir jāapzinās, ka Krievijas iejaukšanās Ukrainā ir daļa no plašākas Krievijas ģeopolitikas reģionā, kura sastāvdaļa ir arī Latvija. Ir iespējams vilkt paralēles starp Krievijas gadu desmitiem īstenoto ietekmi uz Ukrainas sabiedrību un tās politiku Latvijā. Neaizmirsīsim vēl nesen iniciēto referendumu par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. Ir jāapzinās un jāskaidro Krievijas ietekmes instrumenti Latvijā un Baltijā,” uzsver A.Latkovskis.

Viņš arī norāda: „Lai arī šobrīd nepastāv tieši draudi Latvijas nacionālajai drošībai, mums ir jāapzina visi iespējamie riski un jābūt pārliecinātiem, ka nepieciešamības gadījumā esam gatavi rīkoties kā paši, tā ciešā sadarbībā ar mūsu starptautiskajiem partneriem.”

Komisijas priekšsēdētājs arī uzsver, ka konflikts Krimā uzskatāmi parāda, ka situācija drošības jomā pat Eiropā var mainīties dažu stundu laikā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
VĒL PAR ŠO TĒMU
SITUĀCIJA UKRAINĀ
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties