16. Marts 2014 00:59
Jaunumi
Aicina piedalīties aptaujā par pāreju uz vasaras laiku

Eiropas Komisija aicina Eiropas Savienības dalībvalstis paust viedokli, kā tās iedzīvotāji, komersanti, valsts un pašvaldību institūcijas vērtē praksi Eiropā pavasarī vienoti pāriet uz vasaras laiku un rudenī atgriezties savā laika joslā.

Lai sniegtu Eiropas Komisijai mūsu valsts viedokli, Ekonomikas ministrija aicina jebkuru Latvijas iedzīvotāju paust savu viedokli, piedaloties aptaujā.

Privātpersonas aicinām paust viedokli, vai atbalstāt ik gadu pāriet uz vasaras laiku, kādas priekšrocības un trūkumus saskatāt, un vai šo praksi vajadzētu turpināt. Savukārt komersantus, valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjus aicinām detalizētāk norādīt, vai un kā pulksteņa griešana ietekmē viņu komercdarbību un nozares attīstību.

Aicinām iedzīvotājus paust savu viedokli līdz šā gada 20. martam, tiešsaistē aizpildot šo aptaujas anketu.

Atgādinām, ka vasaras laiks ir laika skaitīšanas sistēma, ko dažādās valstīs lieto pavasara un vasaras periodā, pulksteņus pagriežot vienu stundu priekšā joslas laikam. Visa zemeslode ir sadalīta 24 laika joslās.

Atgādinām, ka šobrīd vienotu praksi pārejā uz vasaras laiku un atpakaļ Eiropas Savienības ietvaros nosaka Eiropas Parlamenta un Padomes 2001.gada 19. janvāra direktīva 2000/84/EK par noteikumiem attiecībā uz vasaras laiku. Direktīva nosaka vasaras laika sākumu un beigas vienoti visām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties