14. Marts 2014 14:36
Jaunumi
Par īres likuma iespējamajiem grozījumiem vēl spriedīs
Ekonomikas ministrijas ierēdņi ir sagatavojuši priekšlikumus izmaiņām likumā "Par dzīvojamo telpu īri", kuru mērķis ir pasargāt denacionalizēto māju īrniekus.
Edijs Pālens, LETA

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis ir saņēmis ministrijas ierēdņu sagatavotos priekšlikumus izmaiņām likumā "Par dzīvojamo telpu īri" ar mērķi pasargāt denacionalizēto māju īrniekus.

Ministrijas Būvniecības un mājokļu politikas departamenta speciālisti ir izteikuši divus priekšlikumus:

  • vērtēt iespēju pagarināt termiņu pārejas periodam attiecībā uz īres līguma darbību īpašnieka maiņas gadījumā, kas šobrīd ir noteikts līdz 2019.gadam;
  • papildināt likumprojektu ar normām, kas pieļauj īres līguma pārslēgšanu denacionalizēto namu īrnieku ģimenes locekļiem.

Ņemot vērā to, ka lielas bažas ir izsaukusi arī likumprojektā iestrādātā norma par īrnieku bezstrīdus izlikšanu no dzīvojamās telpas, ekonomikas ministrs turpinās konsultācijas sakarā ar iespējamajām izmaiņām īres regulējumā, tai skaitā ar atbildīgo Saeimas komisiju un īrnieku nevalstiskajām organizācijām.

"Kā jau esmu minējis, izstrādājot jaunu regulējumu, ir nepieciešams pasargāt denacionalizēto māju īrniekus. Tāpat ir jāņem vērā, ka īrnieku un izīrētāju attiecības regulē arī Civillikums. Tāpēc konsultācijas par nepieciešamajām izmaiņām vēl turpināsies," norāda Vjačeslavs Dombrovskis. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties