11. Aprīlis 2014 15:44
Jaunumi
ZAP visvairāk sūdzību saņēmis par advokātu palīdzības kvalitāti un nesaprotamu honorāru apmēru
1

Gada laikā Zvērinātu advokātu padome (ZAP) visvairāk sūdzību un pretenziju ir saņēmusi par advokātu sniegtās juridiskās palīdzības kvalitāti, nesaprotamu honorāru apmēru, komunikāciju ar tiesu un lietas dalībniekiem.

Kā 11.aprīlī zvērinātu advokātu kopsapulcē stāstīja ZAP priekšsēdētājs Jānis Grīnbergs, pārskata periodā zvērinātu advokātu rindās tika uzņemti 55 jauni kolēģi, tostarp 48 no viņiem bija zvērinātu advokātu palīgi. J.Grīnbergs atzīmēja, ka iepriekšējā periodā no jauna uzņemti tikai septiņi zvērināti advokāti, kas nozīmē, ka ir grūtības ar eksāmena nokārtošanu.

Tāpat seši zvērināti advokāti tika atskaitīti nāves dēļ. Savukārt no zvērinātu advokātu palīgu rindām tika atskaitīti 57 cilvēki.

Pārskata periodā padome pievērsa lielu uzņēmumu zvērinātu advokātu kvalifikācijas celšanai. Papildus 2013.gadā tika sākta sadarbība ar Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, lai organizētu advokātu mācību pasākumus.

J.Grīnbergs arī teica, ka visvairāk sūdzību un pretenziju bija par advokātu sniegtās juridiskās palīdzības kvalitāti, nesaprotamu honorāru apmēru, komunikāciju ar tiesu un lietas dalībniekiem, nekorektu uzvedību procesuālo darbību laikā, kā arī par izvairīšanos no kontakta ar klientu un honorāru apliecinošu dokumentu neiesniegšanu.

Tāpat esot bijuši pieci iesniegumi no pašiem advokātiem par citu savu kolēģu darbu. Padomes priekšsēdētājs norādīja, ka tā ir tendence, kurai nevajadzētu būt.

Pārskata periodā 50 000 latu (71 143,6 eiro) bija paredzēti jaunu telpu ierīkošanai, tomēr tie netika iztērēti, jo padome jaunās telpās neievācās, taču tika apspriesti vairāki piedāvājumi.

Tomēr ZAP šogad vairs nevarēs ieņemt līdzšinējās telpas Rīgas apgabaltiesā, un par to darīja zināmu tiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone. Līdz ar to J.Grīnbergs pauda cerību, ka "2014.gada beigas tiks sagaidītas jaunā mājvietā".

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Magone
16. Aprīlis 2014 / 10:23
0
ATBILDĒT
Interesanti, no 55 advokātiem, kas uzņemti advokātu skaitā 2013.gadā, 48 bija advokātu palīgi. Pārējiem esot grūtības ar eksāmena nokārtošanu. Bet tieši palīgiem nav grūtību ar eksāmenu nokārtošanu. Kaut parasti tie ir gados jauni un ne pārāk pieredzējuši juristi. Nav sniegta atbilde, vai kāds advokāta palīgs nenokārtoja eksāmenu vai nokārtoja visi palīgi, kas vēlējās. Beidzot man ir skaidrs. Vai nu ir darbojusies informācijas noplūde par kāzusiem (bija zināmi visi kāzusi un konkrētas biļetes advokātu palīgiem), vai arī tāds ir bijis uzstādījums, ka jāņem advokātu skaitā tieši advokātu palīgi. Tādas nejaušības dzīvē nenotiek.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties