4. Jūnijs 2014 10:03
Jaunumi
Jesajas Berlina dienai varēs sekot līdzi tiešraidē

Šodien, 4.jūnijā, jau sesto gadu pēc kārtas Rīgā, kinoteātrī Splendid Palace, Elizabetes ielā 61 norisinās gadskārtējā Jesajas Berlina diena, ko organizē Sorosa fonds – Latvija sadarbībā ar Jesajas Berlina biedrību, lai godinātu izcila domātāja, ideju vēsturnieka un rīdzinieka piemiņu. Dažiem no pasākumiem varēs sekot video tiešradē portālos Delfi.lv un Politika.lv.

Šī gada Jesajas Berlina dienas virstēma ir indivīda privātuma, jauno tehnoloģiju un nacionālās drošības interešu kolīzija. Debatēm, diskusijām un Igaunijas prezidenta Tomasa Hendriksa Ilvesa piemiņas lekcijai ikviens interesents varēs sekot līdzi, sākot no plkst. 13.00.

Jesajas Berlina dienas pasākumu cikls sāksies plkst. 13.00 ar jauniešu debatēm par tēmu „Privātums ir miris”, kurās piedalīsies jaunie debatētāji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Plkst. 14.30 – eskpertu diskusija par novērošanu un brīvību ar Oksfordas universitātes Cilvēces nākotnes institūta pētnieku Stjuartu Armstrongu, The New Statesman politikas redaktoru Rafaelu Bēru, bijušo Satversmes aizsardzības biroja vadītāju Jāni Kažociņu un filozofijas profesoru no Tesaloniku Amerikas koledžas Vincentu Mulleru. Abud divus pasākumus varēs noskatīties video tiešraidē portālos Delfi.lv un politika.lv.

Diskusijai sekos dokumentālās spēlfilmas „Escaping Riga” seanss latviešu valodā ar sinhrono tulkojumu angļu valodā plkst. 16.30, kā arī publiskā saruna ar filmas scenārija līdzautoru Uldi Tīronu un Deividu Hermanu, kurš ir BBC filmu producents par Jesaju Berlinu.

Tiešraide no Jesajas Berlina dienas atsāksies plkst. 18.30, kad notiks sestā Jesajam Berlinam veltītā piemiņas lekcija, kuru šogad lasīs Igaunijas prezidents T.H.Ilvess. Pirms piemiņas lekcijas uzrunu teiks pasākuma goda patronese, bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Pasākuma viesiem un ikvienam interesentam no plkst. 12.00 līdz plkst. 21.00 pie kinoteātra Splendid Palace būs iespēja apmeklēt biedrības Ascendum viedoto „Audiodušas” instalāciju. Tajā varēs noklausīties divas Jesajas Berlina esejas – „Brīvība” (Liberty) un „Piezīmes par aizpriedumiem” (Notes on Prejudice) – latviešu un angļu valodā.

Atgādinām, ka, atzīmējot Jesajas Berlina 105 gadu jubileju, Sorosa fonds – Latvija atkārtoti izdevis filozofa „Četras esejas par brīvību” latviešu valodā, bet šoreiz e-grāmatas formātā. Grāmatu bezmaksas varēs lejupielādēt arī turpmāk Jesajas Berlina virtuālajā mājā www.isaiahberlin.org.

Jesajas Berlina dienas pasākumi notiks angļu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā. Tiešraidei varēs sekot līdz gan angļu, gan latviešu valodā.

Jesajas Berlina dienas pasākumus organizē Sorosa fonds – Latvija un Jesajas Berlina biedrība. Pasākumu norisi atbalsta Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā. Sadarbības partneri: interneta žurnāls Satori.lv, portāls Politika.lv un Delfi.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties