5. Jūnijs 2014 10:08
Jaunumi
Augstākās tiesas tiesneša amatā apstiprina Aigaru Strupišu
2
5.jūnijā Saeima par Augstākās tiesas tiesnesi apstiprināja Aigaru Strupišu.
Foto: Māris Kaparkalējs

Saeima 5.jūnijā Augstākās tiesas (AT) tiesneša amatā apstiprināja juridisko zinātņu doktorantu Aigaru Strupišu.

A.Strupiša kandidatūru apstiprināšanai AT tiesneša amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma bija izvirzījis AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs.

Izvērtējot A.Strupiša kandidatūru AT tiesneša amata kandidātu atlases atklātā konkursa divās kārtās un saņemot Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas pozitīvu atzinumu, konkursa pretendentu atlases komisija atzina viņu par piemērotu AT Civillietu departamenta tiesneša amatam.

A.Strupišam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze akadēmiskajā un pētnieciskajā darbā jurisprudences jomā un praktiskajā jurisprudencē, kā arī normatīvo aktu projektu izstrādāšanā, ko viņš veicis neatkarīga eksperta statusā. A.Strupišam ir arī ilggadēja pieredze sadarbībā ar dažādām valsts institūcijām un starptautiskajām organizācijām, pašlaik viņš ir Tieslietu ministrijas pastāvīgās Komerctiesību darba grupas loceklis un Uzņēmumu reģistra konsultatīvās padomes loceklis.

A.Strupišs 1990.gadā ieguvis jurista diplomu Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē un pašlaik studē doktorantūrā.

Konkurss uz AT tiesneša amatu notika saskaņā ar likuma "Par tiesu varu" 51.panta trešo daļu. Izsludinātajā atklātajā konkursā uz AT Civillietu departamenta tiesneša amata vietu pieteicās divi kandidāti, taču viens no viņiem pirms eksāmena kārtošanas atsauca savu kandidatūru.

Kā ziņots, konkurss uz AT tiesneša amata vietu tika izsludināts tāpēc, ka darbu AT beidza Kalvis Torgāns. Viņam beidzas likumā noteiktais tiesneša amata termiņš maksimālā vecuma dēļ.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Magone
5. Jūnijs 2014 / 16:12
0
ATBILDĒT
Man arī patiess prieks par šo ziņu. Strupiša kungs ir bijis man dubults pasniedzējs -gan bakalauros, gan maģistratūrā. Ne tikai zinošs jurists, bet arī komunikācijā patīkams cilvēks. Cilvēks ar jaunās paaudzes domāšanu, kurš tomēr neaizraujas ar Dvorkina idejām.
Paldies, Kalvim Torgānam, kurš man bija paraugs visus šos gadus un arī mīļš pasniedzējs.
Lāsma
5. Jūnijs 2014 / 14:54
0
ATBILDĒT
Prieks par pasniedzēju.

No lekciju laikā gūtajām zināšanām, var droši apgalvot, ka būs labs, zinošs un taisnīgs tiesnesis!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties