11. Jūnijs 2014 14:00
Jaunumi
Seminārs „LGBT ģimeņu tiesiskā aizsardzība un tās attīstība Eiropā”
1

Ceturtdien, 19. jūnijā, plkst. 10.30 notiks seminārs "LGBT ģimeņu tiesiskā aizsardzība un tās attīstība Eiropā".

Semināra dalībnieki tiks iepazīstināti ar aktuālajām tendencēm attiecībā uz lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu veidoto ģimeņu tiesisko aizsardzību Eiropas Savienības un Eiropas Padomes dalībvalstīs, tostarp, ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas un Eiropas Savienības Tiesas judikatūras attīstību šajā jomā, kā arī ar problēmām, ar kādām saskaras LGBT ģimenes, izmantojot tiesības brīvi pārvietoties un uzturēties dažādās Eiropas Savienības dalībvalstīs. Īpaši tiks pievērsta uzmanība situācijai Latvijā un veicamajām darbībām, lai to uzlabotu.

Semināru atklās Rīgas Juridiskās augstskolas prorektors, asociētais profesors Mārtiņš Mits (Dr. iur.), savukārt semināra tēmas detalizēti izklāstīs un analizēs juriste Evita Goša (LL.M.) un LU Juridiskās fakultātes Starptautisko un Eiropas tiesību zinātņu katedrasasociētā profesore Kristīne Dupate (Dr. iur.).

Seminārā aicināti piedalīties praktizējoši juristi, kā arī visi interesenti. Semināru organizē lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība „Mozaīka” sadarbībā ar Rīgas Juridisko augstskolu.

Lūdzam pieteikt savu dalīb useminārā līdz šī gada 17. jūnijam, nosūtot e-pastu uz adresi evitagosa@gmail.com vai zvanot pa tālruni 29221044.

Dalība seminārā ir bezmaksas.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Skolnieciņš no svētupes
2. Augusts 2021 / 16:32
0
ATBILDĒT
Šodien, 2. augustā, ir iesācies ‘’Baltijas Praids 2021’’ (angļu val. Baltic Pride 2021). Šogad šīs pasākums norisinās Rīgā. Tas ir liels gods, jo šī festivāla pamatmērķis ir sludināt mīlestību, iecietību un līdztiesību mūsu sabiedrībā. ‘’Baltijas Praids’’ šogad norisinās no 2. augusta līdz 7. augustam. Šajā laikā norisināsies dažādi pasākumi: dažādas diskusijas, darbnīcas, filmu izrādes un konferences. ‘’Baltijas Praids 2021’’ ir svētīgs pasākums. Mūsu sabiedrībā trūkst iecietības un sapratnes vienam pret otru. Tāpēc aicinu ikvienu no mums noskatīties TV seriāla ‘’Amerikāņu Dievi’’ 3. sezonas 8. sēriju ‘’Degsmes uguns’’. Šo seriālu var noskatīties angļu valodā oficiālajā TV kanāla STARZ mājaslapā: starz.com/us/en/series/american-gods/season-3/episode-8/61896 [Watch American Gods: Ep 308 - The Rapture of Burning on STARZ - Free Trial]. Šo sēriju krievu valodā var noskatīties: lostfilmhd.com/78-amerikanskie-bogi-smotret-onlayn-na-lostfilm-v-hd-720.html [Seriāls ‘’Amerikāņu Dievi’’ 3 sezona tiešsaistē HD kvalitātē (lostfilmhd.com)]. Kā arī aicinu ikvienam iepazīties ar Japānā notiekošo ‘’Kanamara Matsuri’’ festivālu: youtu.be/Q4LW3pDQq3A [video no GO2travel YouTube konta ‘’Japan 2021| kanamara matsuri festival かなまら まつり’’]. Šis festivāls Japānā notiek gadu no gada, tas vairo iecietību un saticību Japānas sabiedrībā.
Nedzīvosim naidā. Dzīvosim draudzīgi! Būsim saticīgi un pretimnākoši!
Ar Dievietes Frejas svētību, Skolnieciņš no svētupes
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
#mīlestība #kaisle #DievieteFreja #saticība #draudzība #iecietība #sapratne #LGBT #LGBTI # LGBT+ #BalticPride #BaltijasPraids #AmericanGods #AmerikāņuDievi #STARZ #MīlestībasFestivāls #KanamaraMatsuri #Skolnieciņš #svētupe
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties