30. Jūnijs 2014 14:40
Jaunumi
Pēdējā diena latu apmaiņai komercbankās
No 1.jūlija bankās latus pret eiro vairs nevarēs samainīt, bet bez termiņa ierobežojuma tas būs iespējams "Latvijas Bankā".
Edijs Pālens, Leta

Vēl tikai šodien, 30.jūnijā, Latvijas komercbankās ir iespējams apmainīt latus pret eiro – bez komisijas maksas un pēc oficiālā kursa. Sākot no jūlija, bankās latus pret eiro vairs nebūs iespējams samainīt vispār, un bez termiņa ierobežojuma latus mainīs vien "Latvijas Banka".

Maiņas periodā kredītiestādēs latu apmaiņa pret eiro notiek neierobežotā apjomā. Taču klientiem jāatminas, ka gadījumos, kad vienā reizē apmaināmā naudas summa pārsniedz 3000 latus, naudas maiņa bankā ir jāpiesaka vismaz trīs dienas iepriekš.

Kā zināms, likums par eiro ieviešanu Latvijā paredz, ka trīs mēnešus latus pret eiro pēc oficiālā kursa un bez komisijas maksas varēja mainīt vairākās "Latvijas Pasta" nodaļās, sešus mēnešus – Latvijas komercbankās, savukārt "Latvijas Bankā" – bez termiņa ierobežojuma.

Pirmajā šā gada ceturksnī Latvijas bankās kopumā pret eiro tika apmainīti 276 miljoni latu, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas apkopotā informācija. Naudas maiņai bankās klienti bija veikuši vairāk nekā 625 tūkstošus skaidras naudas maiņas darījumu, iemaksājot skaidrās naudas latus kontā vai mainot latus pret eiro skaidro naudu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties