2. Jūlijs 2014 10:10
Jaunumi
Par Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju atkārtoti ievēl Martinu Šulcu
Martins Šulcs ir pirmais EP priekšsēdētājs Parlamenta vēsturē, ko pārvēl uz otro divarpus gadu termiņu.
Georges Gobet, AFP

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti otrdien, 1.jūlijā, atkārtoti ievēlēja Martinu Šulcu par EP priekšsēdētāju uz turpmākajiem divarpus gadiem. 58 gadus vecais EP deputāts no Vācijas vadīs Parlamentu līdz 2017.gada janvārim.

M.Šulcs ir pirmais EP priekšsēdētājs Parlamenta vēsturē, ko pārvēl uz otro divarpus gadu termiņu. Jāpiebilst, ka pirmajā vēlēšanu kārtā viņš ieguva 409 no 612 nodotajām balsīm.

Īsajā uzrunā Eiropas Parlamentam Strasbūrā uzreiz pēc balsojuma M.Šulcs pateicās deputātiem par dāvāto uzticību. "Tas ir liels gods — kļūt par pirmo pārvēlēto Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju. Savus pienākumus uztveru ļoti nopietni, jo Eiropas Parlaments ir Eiropas demokrātijas pamatā, pildot likumdošanas un likumu piemērošanas uzraudzības pienākumus."

Tāpat M.Šulcs arī uzsvēra, ka deputātiem ir jāpieprasa "lai tie, ar ko tirgojas Eiropas Savienība, ievērotu tiesiskuma principu, nevis principu "izdzīvo stiprākais". Ja ES aizsargās cilvēkus, mēs atkarosim viņu uzticēšanos, neatkarīgi no viņu izcelsmes vai dzimuma. It visam, ko mēs darām, pamatā ir jābūt cilvēka cieņas principam, un es zinu, ka vairākums ar mani ir vienisprātis. Strādāsim un diskutēsim konstruktīvi!".

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties